De commissie Tilburg Chroom-6 organiseert een informatieavond voor alle 700 mensen die tussen 2004 en 2011 werkten bij tROM op het terrein van NedTrain in Tilburg. Deze commissie is een speciale, onafhankelijke groep mensen die op verzoek van de gemeente Tilburg wetenschappelijk onderzoek doet naar de gevaren van Chroom-6 (Chromium-6) voor de gezondheid.

De informatieavond is gepland voor 9 november aanstaande en vindt plaats in het Willem II stadion in Tilburg. Alle betrokkenen en hun familie kunnen gewoon komen, aanmelden hoeft niet.
De onderzoekers willen vertellen wat ze al weten en wat er nog meer wordt onderzocht. Maar ook willen zij graag van de betrokkenen weten welke gezondheidsklachten zij hebben. In de uitnodiging in de media wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen te benaderen. De commissie wil graag precies weten wat chroom-6 doet. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen die tussen 2004 en 2011 bij tROM werkten, meedoen aan het onderzoek. Mensen kunnen zich op 9 november aanmelden voor dat onderzoek. Er zijn dan mensen die kunnen helpen bij deze aanmelding. Ook kan men de commissie en de gemeente vragen stellen.
De commissie Tilburg Chroom-6 vindt het belangrijk dat alle betrokkenen er op woensdag 9 november bij zijn.

De gemeente Tilburg heeft ook een speciaal informatiepunt ingesteld, waar men terecht voor vragen over het onderzoek en over chroom-6. Ook op de website van de gemeente staat extra informatie hierover. Het Brabants Dagblad berichtte vorige week nog, dat de gemeente Tilburg nog niet wil praten over een mogelijk schadevoorschot voor slachtoffers.  Ondanks een oproep aan de gemeente om voor de oud-medewerkers de coulance-regeling open te stellen die al geldt voor Defensie-personeel. De gemeente wil echter de uitslag van onafhankelijk onderzoek afwachten en de gemeenteraad houdt zich vooralsnog afzijdig in deze kwestie.