Mogelijk komen meer oud-werknemers van het ministerie van Defensie in aanmerking voor schadevergoeding op basis van de chroom-6 regeling. Dat is het gevolg van een uitspraak door de Centrale Raad voor Beroep. Aldus het dagblad De Telegraaf van 28 februari 2019.

Het rechtsorgaan heeft bepaald dat een voormalig militair die ruim een jaar heeft schoongemaakt in loodsen waar was gewerkt met de ziek makende verf en daarna longklachten kreeg ook een schadevergoeding moet krijgen. Het gaat conform de regeling om een bedrag van 7500 euro.
Staatssecretaris Visser (Defensie) vond eerder dat de man hier geen recht op heeft. Het criterium voor de compensatie is dat iemand zelf met Chroom-6 moet hebben gewerkt. De raad voor beroep is het hier niet mee eens.

Volgens de raad is het voldoende wanneer er schuurresten en stof in een ruimte zijn die iemand kan hebben ingeademd. In de bewuste casus moest de militair loodsen aanvegen waardoor het aannemelijk is dat hij stof heeft ingeademd. Juist in die vorm is Chroom-6 gevaarlijk.
De rechtbank handhaafde eerder het oordeel van de staatssecretaris. De militaire vakbond AFMP stapte daarop namens de man, die lid is van de bond, is naar de Centrale Raad voor Beroep. De bond is volgens voorzitter Anne Marie Snels blij met het vonnis en bekijkt voor welke andere betrokkenen het houvast biedt.

BRON: Telegraaf.nl