Het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar het gebruik van kankerverwekkende chroom-6-verf bij Defensie loopt een half jaar vertraging op. Onder meer op het NAVO-depot in Vriezenveen hebben medewerkers van Defensie in het verleden met de giftige verf gewerkt.

Het aantal documenten dat het RIVM moet onderzoeken is groter dan verwacht. Ook heeft het instituut besloten meer mensen te interviewen, wat meer tijd kost.

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie gisteren de Tweede Kamer laten weten. Ze had de Kamer beloofd om voor de zomer te komen met een update van de stand van zaken van het dossier chroomhoudende verf bij Defensie.
Voor het eind van dit jaar moet het RIVM-onderzoek klaar zijn. In de Kamer was eerder kritiek op de duur van het onderzoek. Versnelling was volgens de minister niet mogelijk, omdat de kwaliteit van het onderzoek daaronder zou lijden.

Ruim 2500 mensen die met chroom-6-verf werken of hebben gewerkt, hebben zich gemeld bij Defensie. Onder een coulanceregeling hebben 279 mensen een vergoeding gekregen. Voor honderden andere (ex-)medewerkers van Defensie betekent deze vertraging een nog langer wachten op eventuele schadevergoeding.

Bron: RTV Oost


Drost Letselschade en chroom-6

Drost Letselschade staat enkele honderden (ex-)medewerkers van Defensie bij in hun strijd om een vergoeding voor hun gezondheidsschade ten gevolge van het werken met chroom-6. Helaas is er voor hen weinig positief nieuws te melden, omdat het wachten is op de uitslagen van de RIVM-onderzoeken. Wel volgt Drost de ontwikkelingen in deze zaak op de voet, zie ook ons dossier: Chroom-6.

Wilt u meer weten over onze diensten en deskundigheid in letselschadeclaims bij Defensie? Neem dan contact op via ons gratis telefoonnummer: 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar: info@drost.nl of stel uw vraag direct via ons contactformulier: Stel uw vraag