‘Een streep zetten onder hoofdstuk Jansen Steur’

Letselschadespecialist Yme Drost wil voor het einde van dit jaar een streep zetten onder het ‘hoofdstuk Jansen Steur’. Drost is sinds 2004 bezig met de juridische strijd tegen de voormalig neuroloog van het MST.

“Het is een deel van mijn leven geworden. Zowel letterlijk als figuurlijk”, zei hij afgelopen zaterdag in het programma Groot Onderhoud op Radio Oost. “Daar ben ik ruim tien jaar mee bezig geweest en nog steeds, want er lopen nog een achttal zaken die nog niet afgewikkeld zijn maar wel afgewikkeld moeten worden.”

Vrijspraak

De zaak rond Ernst Jansen Steur leverde Dorst landelijke bekendheid op. Op de strafrechtelijke vervolging van Jansen Steur kijkt Drost niet met tevredenheid terug. “Uiteindelijk heeft het gerechtshof hem vrijgesproken van de medische delicten”, blikt hij terug.
“Het enige wat hem ten laste kon worden gelegd, waren de opzetdelicten. De schulddelicten waren verjaard. Als dat niet zo was, was hij daarvoor gestraft”, vertelt hij.

Blunder Openbaar Ministerie

Hoe het Openbaar Ministerie met de zaak om is gegaan, noemt Drost kwalijk. “Door het in de la te laten liggen zijn de schulddelicten verjaard. Dat is een enorme fout, zeg maar gerust een grote blunder van het OM in Almelo.”
Drost heeft het het idee dat het gerechtshof veel minder goed naar de zaak gekeken heeft dan de rechtbank in Almelo destijds deed. “Ik denk dat als goede rechtsgeleerden hier nog eens naar zouden kijken, dat men dan tot de conclusie komt dat de uitspraak van de rechtbank in Almelo de beste was. Maar dat gaat niet gebeuren.”

BRON: RTV Oost