Een aantal patiënten van oud-neuroloog Jansen-Steur is gisteravond aanwezig geweest bij de vertoning van ‘Monster in the Mind‘ op het filmfestival van de IDFA in Amsterdam.  De documentaire is gemaakt door CNN-journalist Jean Carper en kreeg na afloop lovende reacties.

Onder de aanwezigen was ook Yme Drost. De film maakte op hem veel indruk. ,,Jansen-Steur was een nationale affaire. De impact van die gebeurtenissen is nog altijd merkbaar. Bij mij, maar vooral ook onder de oud-patiënten van Jansen-Steur. Om dat terug te zien in de documentaire is indrukwekkend.” Zie ook zijn reactie in het interview hieronder.

Samen met interviews met toonaangevende onderzoekers creëert ‘Monster in The Mind’ een weergaloze blik op de waarheid en fictie van Alzheimer, zijn origine, de falende zoektochten naar een oplossing en een verrassende visie om jezelf en de wereld te redden van dementie.

Op het festival dat duurt van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam. Zie ook het verslag van (onder andere) deze IDFA-inzending op de website van Cine.nl en ons vorige nieuwsbericht over deze documentaire.