The Monster in the Mind, een documentaire over de ziekte Alzheimer gaat in Nederland op 20 november tijdens de International Documentary Filmfestival Amsterdam in première. Letselschade-expert Yme Drost heeft met een aantal slachtoffers van ex-neuroloog Jansen Steur aan deze film meegewerkt. De film kreeg eerder positieve kritieken tijdens het prestigieuze Doc/Fest in Sheffield (Engeland). Een preview van de film is te zien via deze link.

De documentaire is gemaakt door Jean Carper. Zij is oud-journalist van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Ze won eerder Ace Award voor haar series over hersentumoren. Ook heeft ze 24 boeken geschreven, inclusief New York Times best-sellers Stop Aging Now! and Food Your Mircale Medicine. Op het moment dat ze ontdekt dat ze zelf een hoog risico heeft op het ontwikkelen van Alzheimer, gaat ze op zoek naar alles wat ze kan vinden over de beperking en ziet ze haar angsten onder ogen. Wat ze blootlegt en laat zien is het wonderbaarlijke verhaal van een mysterieuze ziekte, die gekenmerkt wordt door een groot gevoel van ondergang en angst. Het is een documentaire die de waarheid onderzoekt achter de meest gevreesde en beangstigende ziekte ter wereld.

Samen met interviews met toonaangevende onderzoekers creëert ‘Monster in The Mind’ een weergaloze blik op de waarheid. Maar ook op de fictie van Alzheimer, zijn origine, de falende zoektochten naar een oplossing en een verrassende visie om jezelf en de wereld te redden van dementie.

Inmiddels hebben cliënten van Drost Letselschade, Yme Drost en een aantal van zijn collega’s aangegeven aanwezig te zullen tijdens de première van de film op de IDFA op 20 november.
Op het festival dat duurt van 16 tot en met 27 november zijn ruim driehonderd documentaires te zien op verschillende locaties in Amsterdam: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten.

Meer informatie over deze documentaire is terug te vinden op de informatiepagina over deze film op de website van de IDFA. Over het bezoek van Jean Carter in 2012 aan Drost Letselschade zie dit nieuwsbericht.