‘Vervolg dakdrama in Grolsch Veste mogelijk 7 november’

Op maandag 7 november zal het Gerechtshof in Arnhem mogelijk besluiten of de twee verdachten van het dakdrama in de Grolsch Veste in Enschede moeten worden vervolgd.

Gisteren besteedde RTV-Oost aandacht aan dit onderwerp. Belangenbehartiger en letselschade-expert Yme Drost sprak namens vijftien nabestaanden en slachtoffers. Volgens hem vinden zij het onverteerbaar dat het Openbaar Ministerie nog geen besluit heeft genomen vijf jaar nadat een deel van het dak van de Grolsch Veste is ingestort. Bij het ongeluk kwamen twee werknemers om het leven en er waren negen zwaargewonden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde ruim een jaar na de ramp dat er tijdens de afbouw van het stadion grove fouten zijn gemaakt door de aannemersbedrijven. Zo ontbrak er totale regie op het bouwproces.

Vervolging stopzetten?

Een totaal ander geluid komt van twee verdachten in deze zaak. Maandag vroegen Dinand van de Berg en Hans Rozendom bij het Gerechtshof in Arnhem om een punt achter het strafrechtelijk onderzoek naar het dakdrama te zetten. Van de Berg is directeur van Goossens Te Pas Bouw in Enschede, Rozendom was uitvoerder. De twee verdachten vinden dat het onderzoek veel te lang duurt en dat de ‘redelijke termijn’ voor vervolging is verstreken. Het Openbaar Ministerie liet in de krant Tubantia weten dat het onderzoek een ‘complexe zaak’ is.

Bron: RTV-Oost en Dagblad Tubantia