Een hoverboard is een zelfrijdende tweewieler zonder stuur, waar niet mee op de openbare weg mag worden gereden. Ze zijn echter wel steeds meer in het verkeer te zien en het aantal letsels door hoverboards stijgt flink. Waren in 2015 de cijfers nog verwaarloosbaar, in 2016 waren er naar schatting 1300 SEH-behandelingen na letsel door het gebruik van een hoverboard.

Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering na een ongeval met een hoverboard? Vergelijkinssite Indepenber onderzocht dat verzekeraars zeer uiteenlopende voorwaarden hanteren voor mensen die schade veroorzaken met een hoverboard.

Een derde van de verzekeraars blijkt geen aansprakelijkheidsdekking voor hoverboards aan te bieden. Sommige verzekeraars gaven geen volledige duidelijkheid. Anderen stellen eisen aan de snelheid van het apparaat, bijvoorbeeld dat de aansprakelijkheid gedekt is, mits de snelheid van 16 km/h niet is overschreden. Ook geven sommige verzekeraars aan dat bij hen de schade alleen gedekt is op eigen terrein en niet op de openbare weg.

Als eigenaar van een hoverboard is het dus handig om contact op te nemen met de eigen verzekeraar en te vragen naar duidelijkheid. Om het aantal letselgevallen te voorkomen kan worden aangeraden om een helm, pols- en elleboogbeschermers te dragen.

Bron: Telegraaf, AMweb