ALANYA – De vervroegd vrijgelaten Turkse lustmoordenaar Hakan K. is gisteren weer in de boeien geslagen en zit voorlopig vast op het politiebureau van Alanya.

Opmerkelijk laat want de Turkse minister van Justitie had afgelopen zaterdag al verteld dat K. was opgepakt. Hij bleek slechts onder huisarrest te staan. Pas onder druk van Yme Drost, namens de familie en slachtoffers van K. in Alanya kwamen de autoriteiten in gistermorgen actie.

Persoonlijk liet hoofdcommissaris van politie Mehmet Sogut de 32-jarige Turk uit zijn huis ophalen. Dit ging er niet zachtzinnig aan toe. De tot drie keer levenslang man verzette zich hevig. Vloekend en tierend liet hij zich wegvoeren K. is tot drie keer levenslang veroordeeld voor de moord en verkrachting van de Hilversumse Marijke van Dijk in 1995. Haar vriendinnen Susanne Kranenburg en Hanneke Sweep ontkwamen destijds op het nippertje aan de dood, maar hebben wel blijvend letsel overgehouden aan het beestachtige misbruik.

In Alanya zit men behoorlijk met de zaak in de maag. Hoofdcommissaris Sogut heeft geen goed woord over voor de vervroegde invrijheidsstelling ,,Ik ben er voor negentig procent zeker van dat de rechter de beslissing herroept, maar anders zet ik hem subiet de stad uit. Deze man hoort hier niet.”

Bron: Telegraaf.nl