Sluiting behandelpoli prof. Vermeulen wordt overwogen
De Vereniging van Neurologen en het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam hebben geschokt gereageerd op de uitlatingen van prof. dr. M. Vermeulen bij EenVandaag. Vermeulen nam het gisteren in EenVandaag en bij RTV-Oost op voor de voormalig neuroloog Jansen Steur. Hij zei in die uitzendingen dat hij, net als Jansen Steur, scores van neurologische tests heeft vervalst om medicijnen te kunnen voorschrijven. Het gaat om het middel Exelon®, dat hij voorschreef aan patiënten, terwijl dat volgens de geldende richtlijnen op dat moment niet was toegestaan. Ook gaf Vermeulen in die uitzending toe wel eens opzettelijk verkeerde diagnoses op te schrijven.

Gesjoemel staat volgens Vermeulen niet op zichzelf

Vermeulen zei gisteren in EenVandaag dat gesjoemel, zoals door de omstreden Twentse neuroloog Jansen Steur, niet op zichzelf staat. Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorg Autoriteit en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie maken zich door de uitlatingen van de hoogleraar grote zorgen over fraude door artsen met diagnoses en testresultaten van patiënten.

Indringend gesprek AMC met neuroloog

Intussen is de positie van Prof. Rien Vermeulen zwaar onder druk komen te staan. Het AMC roept hem ter verantwoording, zo laat Prof. dr. I.N. Van Schaik, hoofd neurologie van het AMC vandaag in EenVandaag weten: “Wij hebben hem uitgenodigd voor een indringend gesprek. Als daaruit blijkt dat hij zegt “dit is mijn dagelijkse praktijk”, dan moeten we misschien besluiten dat hij moet stoppen met de hele poli die hij nog heeft.”

Yme Drost meldde kwestie bij IGZ

Letselschade-expert Yme Drost, die al eerder via KRO Brandpunt kennis nam van de uitspraken van prof. Vermeulen, kaartte de kwestie afgelopen dinsdag schriftelijk aan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en verzocht de Inspectie de uitspraken nader te onderzoeken.