IGZ-inspecteurs beschuldigd van falend toezicht
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheid te Zwolle heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de behandeling van de tuchtzaken tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De tuchtzaken worden inhoudelijk behandeld op vrijdag 18 april 2014 om 10.00 uur in het Gerechtsgebouw te Zwolle.

Letselschade-expert Yme Drost diende namens vijf van zijn cliënten de tuchtklachten tegen de voormalige inspecteur in. De inspecteurs zouden als toezichthouders hebben gefaald in de kwestie rond de voormalig neuroloog Jansen Steur en daarmee in strijd hebben gehandeld met het belang van de individuele gezondheidszorg.

Eerder werd de behandeling van de tuchtzaak uitgesteld omdat één van de voormalige inspecteurs om medische reden niet bij de mondelinge behandeling van zijn tuchtzaak aanwezig kon zijn.

Op 1 november behandelde het tuchtcollege de tuchtzaken van de vijf klagers tegen Jansen Steur. Dezelfde klagers hebben ook leden van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, waarin Jansen Steur werkzaam was, aangeklaagd. De klachtzaken tegen de voormalige leden van de Raad van Bestuur van het Twentse ziekenhuis zijn op dinsdag 12 november behandeld. De uitspraak in de tuchtzaak tegen de ex-neuroloog staat gepland op vrijdag 20 december om 12.30 uur te Zwolle, de uitspraak in de zaak tegen de voormalig bestuurders is op 10 januari 2014.

De rollijst voor de zitting van 18 april 2014 vindt u hier.