Ex-patiënt wordt opgeroepen als getuige in tuchtzaak
De rechtbank Overijssel heeft de zittingsdagen in de strafzaak tegen ex-neuroloog Jansen Steur aangepast. De rechtbank paste het schema aan omdat één van de ex-patiënten wordt opgeroepen als getuige in de medische tuchtzaak tegen een ex-bestuurder van het Medisch Spectrum Twente.

Bij de rechtbank was een verzoek binnengekomen van letselschade-expert Yme Drost, die in de tuchtzaak één van de ex-patiënten mogelijk wil oproepen als getuige. Omdat de ex-patiënt daardoor niet aanwezig kan zijn bij de behandeling van het onderdeel van de strafzaak dat over zijn relaas gaat, heeft de rechtbank besloten de zittingsdagen aan te passen. De behandeling van de feiten op 12 november wordt omgewisseld met de behandeling van de feiten op 14 november.

Strafzaak begint 4 november

De strafzaak tegen de oud-neuroloog Jansen Steur begint op 4 november. De zaak voor de rechtbank in Almelo neemt tenminste tien dagen in beslag. Het strafvonnis wordt in februari verwacht.

Tuchtzaak begint 1 november

De medisch tuchtzaak tegen Jansen Steur is op 1 november en die tegen de ex-bestuurders van het MST op 12 november. De tuchtzaak in de kwestie wordt afgerond met de zaak tegen de voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op 29 november.