Het Openbaar Ministerie (OM) in Duitsland is een vooronderzoek gestart tegen de neuroloog Jansen Steur. De Duitse aanklager Harald Lustig heeft dat maandagochtend tegenover de krant Heilbronner Stimme bevestigd. Het Duitse OM reageert daarmee op berichten die in de Duitse media verschenen over de omstreden neuroloog.

In het onderzoek zal door het Duitse OM ook worden betrokken in hoeverre Jansen Steur een 33-jarige Duitse patiënte letsel en “onnodige pijn” heeft berokkend. De omstreden neuroloog zou bij de vrouw een lumbaalpunctie (ruggeprik) onjuist hebben uitgevoerd.

Het OM in Duitsland gaat tevens na hoe het zit met de Duitse inschrijving van Jansen Steur als arts. Volgens de NOS zou de arts mogelijk stukken hebben vervalst en een verkeerde geboortedatum hebben opgegeven.

Vandaag werd ook bekend dat Jansen Steur niet als arts was ingeschreven bij de “Bezirksärztekammer“ Nordwürttemberg. Volgens Dr. Martin Uellner van de Heilbronner vereniging voor artsen, is iedere arts verplicht om zich binnen vier weken, onafhankelijk van zijn feitelijke woonplaats, in te schrijven bij de artsenkamer in de regio waar hij werkzaam is, zo meldt de Heilbronner Stimme.

Volgens Dr. Martin Uellhner vraagt normaal gesproken een werkgever naar een dergelijke inschrijving. Of de SLK-Kliniek in Heilbronn dat ook feitelijk gedaan heeft, is niet bekend.

Namens de SLK-Kliniek liet Dr. Alexander Prangenberg weten niet op de hoogte te zijn van het feit dat artsen van zijn kliniek zich bij de artsenkamer hadden moeten laten inschrijven. Volgens hem heeft Jansen Steur bij zijn aanstelling originele papieren laten zien. Geruchten dat Jansen Steur enkel kopieën zou hebben laten zien kon Prangenberg niet bevestigen.

BRON: die Heilbronner Stimme