Het regionale dagblad Tubantia meldt vandaag op haar website dat ex-neuroloog Jansen Steur in hoger beroep is gegaan van de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Zwolle.

Het tuchtcollege legde de oud-neuroloog op 20 december 2013 een beroepsverbod als arts op voor het leven. Omdat Jansen Steur zich in 2009 zelf al had uitgeschreven uit het zogenoemde BIG-register, legde het tuchtcollege de oud-neuroloog een verbod tot hernieuwde inschrijving in het BIG-register op. Ook schorste het tuchtcollege Jansen Steur met onmiddellijke ingang, voor het geval van enige inschrijving in het register mocht blijken, totdat in de klachtzaken onherroepelijk is beslist.

Slachtoffers ook in hoger beroep

Letselschade-expert Yme Drost, die namens vijf slachtoffers de tuchtzaak aanspande, zegt dat als de berichtgeving juist blijkt te zijn, enkele slachtoffers (incidenteel) hoger beroep zullen aantekenen tegen de uitspraak van de tuchtrechter. Volgens Drost gaat het dan om enkele kleinere punten die de tuchtrechter niet bewezen achtte. Drost denkt door middel van aanvullend bewijsmateriaal die punten in hoger beroep wel te kunnen bewijzen. Yme Drost: “Het incidenteel hoger beroep van de slachtoffers maakt voor de uiteindelijke straf van Jansen Steur niet uit, de tuchtrechter heeft in eerste aanleg al de maximale straf opgelegd. Maar als Jansen Steur in hoger beroep gaat, zullen de slachtoffers dat ook doen voor die paar onderdelen die de tuchtrechter niet bewezen achtte.”