Het CDA vind het ‘ongehoord’ dat de inspectie blijkbaar een afspraak heeft gemaakt met de omstreden ex-neuroloog Jansen Steur van het MST om geen tuchtzaak tegen hem te beginnen. Ook is er onvrede over de voortgang van de geplande strafzaak tegen de arts, die globaal tussen 1998 en 2004 bij tientallen patiënten een foute diagnose stelde.De Kamerleden Pieter Omtzigt, Sabine Uitslag en Hanke Bruins Slot vragen de minister van volksgezondheid om uitleg. Eind vorige week bleek dat een strafzaak nog zeker tot eind dit jaar op zich laat wachten, terwijl het onderzoek al in 2009 begon. Inititatiefnemer Omtzigt: “In maart 2009 zei de regering dat deze zaak met de grootst mogelijke voortvarendheid moest opgepakt. We willen weten of werkelijk met voortvarendheid is gehandeld.”

Ook willen ze opheldering over een klaarblijkelijke afspraak tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de arts. De neuroloog heeft zich ‘vrijwillig’ uitgeschreven uit het artsenregister en mag hier zijn beroep dus niet meer uitoefenen. Uit een brief van Jansen Steur, waarover deze krant beschikt, blijkt dat de IGZ hem heeft toegezegd geen tuchtzaak meer te beginnen, zolang hij zich niet opnieuw inschrijft.

De CDA’ers maken zich zorgen en vrezen dat Jansen Steur door het uitblijven van een tucht- en strafzaak gewoon in het buitenland door kan blijven werken.

Bron : TCTubantia

Weer Tweede Kamervragen in de kwestie Jansen Steur

Vragen aan de staatssecretaris van Justitie en de minister van VWS van de leden Bruins Slot, Omtzigt en Uitslag. Lees meer.