Yme Drost vernam gisteren van het Openbaar Ministerie dat Jansen Steur voor de behandeling van zijn strafzaak in hoger beroep een andere advocaat heeft gekozen. Jansen Steur liet zich in eerste aanleg bijstaan door Mr. Frank van Gaal. De Rechtbank Almelo veroordeelde Jansen Steur in februari 2014 tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar. Tegen dat vonnis tekenden zowel Jansen Steur, als het OM hoger beroep aan.

Inmiddels is bekend geworden, dat Jansen Steur ervoor heeft gekozen zich in hoger beroep te laten bijstaan door een andere advocaat. Die advocaat is Mr. Plasman. Deze kreeg onder meer landelijke bekendheid vanwege zijn bijstand aan één van de directeuren van SE Fireworks (vuurwerkramp Enschede) en de moordenaar van Theo van Gogh.

Regiezitting aangehouden

De overstap naar mr. Plasman betekent dat de behandeling van het hoger beroep wordt opgeschoven. Aanvankelijk was een eerste regiezitting bij het gerechtshof bepaald op 24 september 2014. Die zitting is nu aangehouden, omdat Plasman vanwege de complexiteit en omvang van het dossier het hof om een aanhouding heeft gevraagd.

Nog geen nieuwe zittingsdatum bekend

Het gerechtshof heeft nog geen nieuwe datum bepaald waarop de strafzaak opnieuw in behandeling wordt genomen. Wel kreeg Yme Drost, die vele slachtoffers van Jansen Steur bijstaat, de toezegging van het hof, dat hij ervan op de hoogte wordt gesteld zodra een nieuwe datum bekend is.