Volgens de Heilbronner Stimme was het Duitse SLK-Klinikum in Heilbronn al sinds medio 2011 op de hoogte van de achtergrond van de Nederlandse ex-neuroloog Jansen Steur. “SLK-Geschäftsführer” Dr. Thomas Jendges zou dat tegenover de Heilbronner Stimme  hebben bevestigd. Vrijdag vonden journalisten van de NOS en RTV-Oost de omstreden arts in de Duitse kliniek. Zaterdag deelde de Duitse kliniek zijn ontslag mee .

Kort nadat Jansen Steur in de kliniek in Heilbronn aan de slag ging, zou men al aanwijzingen hebben gehad dat Jansen Steur in Nederland strafrechtelijk vervolgd werd. Wie er in de kliniek allemaal van af wisten is op dit moment nog niet bekend. De kliniek hield hem in dienst omdat Jansen Steur nog niet strafrechtelijk veroordeeld was en er geen arrestatiebevel tegen hem liep, aldus de Heilbronner Stimme.

Letselschade-expert Yme Drost, die bijna 200 slachtoffers van Jansen Steur vertegenwoordigt, vond het al direct verdacht dat Jansen Steur niet op de website van de kliniek te vinden was. “Dat lijkt alleen te kunnen worden verklaard vanuit het feit dat de kliniek op de hoogte was van de achtergronden van Jansen Steur en daaraan geen ruchtbaarheid wilde gegeven”, aldus Drost.

Ook meldt de krant Heilbronner Stimme dat de zeer omstreden arts in de kliniek in Heilbronn toch enkele medische ingrepen heeft gedaan. Het is onduidelijk of deze verklaring in strijd is met die van het ziekenhuis in Heilbronn, aldus de NOS.

Maandag geeft de Duitse kliniek in Heilbronn een nadere toelichting op de kwestie Jansen Steur.