ENSCHEDE/ALMELO – Het Openbaar Ministerie in Almelo ontkent met klem dat een strafzaak tegen de neuroloog Jansen Steur op zich laat wachten, omdat er twijfel was over zijn vervolging.Eerder vandaag meldde RTV Oost dat er binnen het ondezoeksteam grote twijfel was of te bewijzen viel dat de arts met opzet foute diagnoses stelde en dat men eigenlijk van een zaak had willen afzien. Volgens Oost gaf dat zoveel commotie binnen het OM dat besloten is de zaak door te zetten.

Woordvoerder Barbara van Heerde van het OM: “Pertinent niet waar. We hebben al lange tijd geleden aan de gedupeerde patiënten gezegd dat we tot vervolging zouden over gaan. Daar is geen twijfel over geweest, zegt de zaaksofficier.”

De neuroloog stelde bij talrijke patienten foute diagnoses. Hij deed dat soms zonder deugdelijk onderzoek. Zelf wijt hij de fouten aan zijn medicijnverslaving. Dat was ook de reden dat hij in 2004 het ziekenhuis moest verlaten. De zaak werd stilgehouden door de toemalige MST-leiding en de Inspectie. De affaire kwam in volle omvang aan het licht, nadat begin 2009 deze krant en RTV Oost ontdekten dat de specialist weer in Duitsland aan het werkgegaan. Daarna besloot het OM tot een strafrechtelijk onderzoek.

Bron : TCTubantia