Letselschade-expert Yme Drost pleit voor een vergelijkend onderzoek naar de sterftecijfers in de periode dat neuroloog Jansen Steur werkzaam was in het Medisch Spectrum Twente. Dat zegt Drost in AVRO Vrijdagmiddag Live op Radio 1. “Er zijn nog dingen onopgehelderd. Zo zijn er mensen die tegen mij zeggen: ‘Mijn vader was opgenomen, hij kreeg een cocktail van medicijnen, dat herhaalde zich en weken later overleed hij. Zou dat iets met de manier van werken van Jansen Steur te maken hebben?'” Volgens Drost moet de onderste steen boven komen: “daar hebben die patiënten niks meer aan maar het algemeen belang wel. Het is een signaal aan artsen dat je niet zomaar weg komt met wanpraktijken”, aldus Drost.

Yme Drost behartigt de belangen van een groot aantal gedupeerden van de Twentse neuroloog Jansen Steur.
Het onderzoek naar de sterftecijfers zou volgens Drost een statistische vergelijking moeten zijn tussen de sterftecijfers over de periode 1995-2004 van patiënten van Jansen Steur, afgezet tegen de cijfers van een andere neurologen in die periode. Hij heeft het voorstel om zo’n onderzoek te doen afgelopen week neergelegd bij het Medisch Spectrum Twente. Daar wordt het in beraad genomen.

Drost pleit daarnaast voor een commissie Lemstra III die vervolgonderzoek gaat doen, onder meer naar de gang van zaken rond obducties die Jansen Steur zonder toestemming uitvoerde.

(via Nieuwsbank)