De zaak tegen de voormalig neuroloog dr. Jansen (Steur) zal op 23 maart aanstaande een vervolg krijgen met een onafhankelijk advies aan de Hoge Raad door de advocaat-generaal van het OM. Eind juni wordt het arrest van de Hoge Raad verwacht. Dan wordt duidelijk of de vrijspraak onherroepelijk wordt.

18 juni vorig jaar werd ex-neuroloog Ernst Jansen (Steur) door het Hof in Arnhem in hoger beroep vrijgesproken van de hem ten laste gelegde strafbare feiten. Dit terwijl de rechtbank in Almelo hem in 2014 veroordeelde tot drie jaar cel. De oud-neuroloog wordt een reeks ernstige medische fouten verweten en stelde tussen 1997 en 2004 verkeerde diagnoses. Na zijn vrijspraak in hoger beroep is het Openbaar Ministerie in cassatie gegaan. Letselschade-expert Yme Drost staat meer dan honderd slachtoffers bij in deze zaak. Met het bericht dat het OM in cassatie ging was Drost content: “Deze unieke zaak verdient het om aan het oordeel van ons hoogste rechtscollege te worden onderworpen”.

Vervolg

Op 23 maart komt de advocaat-generaal met een onafhankelijk advies aan de Hoge Raad. Deze heeft vervolgens vaak zo’n twee maanden nodig voor het vormen van een eigen oordeel. Mocht het arrest van het Hof vernietigd worden door de Hoge raad, zal het hoger beroep in de zaak Jansen (Steur) opnieuw moeten plaatsvinden.

bron: Tubantia