Drost vindt het daarom onbestaanbaar dat het MST niet actief uit gaat zoeken hoeveel slachtoffers de arts werkelijk heeft gemaakt. “In die zin duurt de doofpot tot de dag van vandaag voort onder leiding van het huidige bestuur.” Het Enschedese ziekenhuis plaatste eerder dit jaar in kranten een oproep aan patiënten om zich te melden, als zij dachten gedupeerd te zijn. Kingma, de voorzitter van de Raad van Bestuur, vindt dat het MST daarmee genoeg heeft gedaan.

Drost vindt de oproep volstrekt onvoldoende. “Deze nieuwe zaken tonen het belang aan. Bovendien: ook vlak voor de vakantie hebben zich nog patiënten gemeld, die toen pas hebben gehoord dat ze niet leden aan de ziekte die Jansen Steur had vastgesteld. Tot dat moment hebben zij allemaal zware medicijnen geslikt. Hoeveel meer lopen er rond? Dat zijn mensen die zich dus niet melden op basis van die oproep.”

De Commissie Lemstra die de affaire onderzocht, heeft steekproeven genomen van de dossiers van 35 patiënten die over de arts hebben geklaagd. In alle gevallen bleek de specialist in de fout te zijn gegaan. Drost vindt dat er minstens ook een steekproef moet komen met patiënten van Jansen Steur, die zich niet hebben gemeld met klachten. “Dan pas krijg je een indruk hoe groot de omvang van dit schandaal werkelijk is.”

Ook Lemstra erkent dat er mogelijk veel meer gedupeerden zijn van de arts, dan nu bekend. De Commissie heeft niet alle dossiers onderzocht omdat het ‘onbegonnen werk’ zou zijn. Drost heeft 135 zaken in behandeling.

Bron: TCTubantia