Herdenking monstertruckdrama Haaksbergen

Vandaag was het precies één jaar geleden dat in Haaksbergen het ongeluk met de monstertruck plaatsvond. Dit drama werd vandaag tijdens een sobere plechtigheid door de gemeenschap herdacht.

De herdenking begon vanmiddag om 15.45 uur en vond plaats op het parkeerterrein bij de Jumbo, waar ook het ongeval plaatsvond. Burgemeester Gerrit Jan Kok begon met een toespraak en een woord van welkom. Hij memoreerde aan die dag, precies een jaar geleden, en stond stil bij de drie overleden slachtoffers. Hij sprak zijn dank uit voor de hulpvaardigheid van velen en benadrukte de ‘noaberschap’: “met elkaar, voor elkaar”. Wat tevens het thema is van het monument.

De ingrijpende gebeurtenis werd om precies 15.57 herdacht met een minuut stilte en werd omlijst door muziek en mooie woorden van herinnering. Vlak voor de onthulling bracht Thomas Berge zijn versie van het nummer: ‘Kon ik maar even bij je zijn‘ ten gehore.

De onthulling, door nabestaanden, slachtoffers en burgemeester, werd begeleid door de akoestische versie van ‘Tears in Heaven’. Het kunstwerk (evenals de invulling van de herdenking) is in nauw overleg met nabestaanden en slachtoffers van het drama, in opdracht van de gemeente, tot stand gekomen. Het monument bestaat uit een sculptuur en een plaquette met de namen van de drie overleden slachtoffers, ook kent de gedenkplek twee zitplekken.

De herdenking werd afgesloten met het leggen van bloemen bij het monument. Een witte of rode roos werd daarbij op prijs gesteld.

Drost staat nabestaanden en slachtoffers van het monstertruckdrama bij. Lees ons hele dossier.