Monstertruckchauffeur Mario Doornink stapt naar de Hoge Raad, omdat hij het niet eens is met de uitspraak van het gerechtshof over het drama in Haaksbergen. Hij hoopt zo onder de onvoorwaardelijke celstraf van 15 maanden uit te komen. “We vinden dat het hof een te zware gradatie van schuld bewezen heeft geacht”, zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil.

Dat het proces over het drama hiermee nog niet ten einde is, zal voor slachtoffers en nabestaanden aanvoelen als een klap in het gezicht. Eerder namen ze het Doornink en de organiserende stichting Sterevenementen Haaksbergen (SSH) al kwalijk dat ze na de uitspraak van de rechtbank in Almelo in hoger beroep gingen. “Het gevoel van de nabestaanden is ook het enige punt dat ons deed aarzelen over de cassatie”, zegt Oude Breuil.

Het gerechtshof oordeelde dat Doornink in 2014 ‘zeer onvoorzichtig’ handelde toen zijn stuntshow eindigde met drie doden en ruim twintig zwaargewonden. Doornink maakt zich vanwege de celstraf zorgen om zijn gezin, vertelt hij in een interview met Dagblad Tubantia. Maar hij denkt vooral aan de slachtoffers, ondanks dat hij in cassatie gaat.

Voor het eerst sinds 4 jaar spreken de chauffeur en zijn vrouw met journalisten over de impact van het monstertruckdrama voor hen zelf. Omdat ze vinden dat de mensen in Haaksbergen recht hebben op hun verhaal, recht op antwoorden. Ze maken een gelaten indruk, wachtend op wat komen gaat. Nu hun advocaat Rob Oude Breuil voor Mario D. in cassatie gaat, blijven ze nog langer in onzekerheid over de toekomst.
Waar ze eerst nooit met de media wilden praten, waren ze wel graag met de slachtoffers in gesprek gegaan.
Het stel staat nog altijd open voor een gesprek met slachtoffers en nabestaanden die daar behoefte aan hebben. „Dat zal emotioneel en zwaar worden, maar we staan er zeker voor open. Dat hebben we ook tegen de rechter gezegd.”

BRON: Tubantia.nl