Vandaag begint in Almelo de rechtszaak tegen Mario D. de chauffeur van de monstertruck en de Stichting Sterevenementen Haaksbergen. Beiden worden vervolgd wegens verdenking van overtreding van de artikelen 407 en 308 van het Wetboek van Strafrecht. Tijdens de zitting van vandaag wordt besproken welke deskundigen en/of getuigen het Openbaar Ministerie en de verdediging nog wil horen.

De chauffeur van de monstertruck, Mario D, wordt dood door schuld ten laste gelegd. De Stichting Sterevenementen wordt verdacht van nalatigheid bij de vergunningsaanvraag. De stichting wordt ook verweten, dat de dranghekken tijdens de fatale stunt niet op de juiste afstand stonden.
Advocaat Oude Breuil heeft laten weten dat zijn cliënt Mario D. vandaag niet op de zitting aanwezig zal zijn.

Yme Drost vertegenwoordigt een aantal slachtoffers en nabestaanden van het monstertruck-drama. De letselschadespecialist houdt er rekening mee, dat de partijen die zich voor de rechter moeten verantwoorden, later aansprakelijk worden gesteld door zijn cliënten. Bovenal hoop t Drost, dat er nu eindelijk een antwoord komt op de vraag: wat is er precies gebeurd en wat is de oorzaak van het drama.

In de zogenaamde regiezitting van vandaag zal de rechter vooral inventariseren of er nog meer onderzoeksgegevens nodig zijn.

Het interview van RTV-Oost met Yme Drost kunt u hier zien/afspelen.


Een volledige tijdlijn van het Monstertruck dossier vindt u hieronder: