De rechtbank Overijssel heeft de inhoudelijke behandeling van de strafzaak over het ongeluk met de Monstertruck in Haaksbergen gepland in de derde week van maart. Dat meldde het dagblad Tubantia afgelopen donderdag. De zaak zal voorkomen in Almelo op 14 en 15 maart, met de 17e als uitloopdag. Bij deze zaak staan twee verdachten terecht, namelijk Mario D. de eigenaar en chauffeur van de monstertruck én de stichting Sterevenementen Haaksbergen, de organisator van het bewuste evenement.

Tijdens het evenement ‘AutoMotorSportief’ op 28 september 2014 in Haaksbergen kwam de monstertruck bij een stunt in het publiek terecht. Bij dat ongeluk kwamen 3 mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. Het evenement was georganiseerd door de Stichting Sterevenementen Haaksbergen. De chauffeur en de stichting worden verdacht van dood door schuld en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Vervolg

Deze zitting is een vervolg op de regiezitting van de rechtbank in Almelo, die vorig jaar oktober werd gehouden. Toen werd de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Zowel de Officier van Justitie, als de advocaten van de chauffeur en de stichting hebben toen gepleit voor meer onderzoek naar het ongeluk. Ook wilde men graag meer getuigen horen. De rechter bepaalde daarop, dat er voor nader onderzoek en getuigenverhoor meer tijd nodig was en dat daarom de rechtzaak in 2016 zou worden voortgezet.

Zitting

De zittingsdagen van de rechtbank Overijssel beginnen ’s morgens om 09:00 uur en zijn openbaar, dus voor het publiek toegankelijk. Mensen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toebedeling van zitplaatsen in de zittingszaal. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar. Ook voor de media is een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting gevolgd kan worden.