Nabestaanden en slachtoffers van het monstertruckdrama vinden dat de strafzaak tegen bestuurder Mario D. (52) te lang duurt. ,,Het is stil. We horen niets, terwijl je dit een plek wilt geven”, zegt Erik Alberts (55) voor de Tubantia.

Met een sobere herdenking werd gisteren herdacht hoe de truck exact twee jaar geleden, op een krappe parkeerplaats in Haaksbergen, op toeschouwers inreed. Tim Hadders (5), Geert Striezenau (50) en Betsie Herrewijn (73) kwamen om het leven en 28 toeschouwers raakten (zwaar)gewond. Een hoek van de parkeerplaats voor de Jumbo-supermarkt werd met soortgelijke dranghekken als die zonnige zondagmiddag afgezet. Bij het monument legden rond 50 betrokkenen, voornamelijk nabestaanden en leden van het college van B&W, bloemen en kaartjes.

Truckbestuurder Mario D. werd in april door drie Almelose rechters tot 15 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor dood door schuld. Ook werd zijn truck in beslag genomen en mag de glazenwasser 5 jaar niet als stuntman werken. Hij tekende hoger beroep aan. Wanneer dat hoger beroep dient, is nog niet bekend.
Alberts vindt het ‘niet respectvol’ dat slachtoffers en nabestaanden niets horen over die procedure. ,,Je wilt verder met je leven”, zegt de salarisadministrateur bij de politie, die de draad weer probeert op te pakken en halve dagen reïntegreert.

Ook RTV-Oost besteedde aandacht aan de herdenking van het monstertruckdrama. Dat nog steeds veel mensen te kampen hebben met lichamelijke klachten door het drama, onderschrijft Michiel Weusting. Hij brak zijn rug en liep een klaplong op. Weustink is voor een deel arbeidsongeschikt geraakt en verricht nog achttien uur in de week voornamelijk zittend werk. Hij vindt het belangrijk dat de herdenking jaarlijks blijft bestaan. “Het monstertruckdrama is voor mij nog steeds een nachtmerrie. Ik ben nadien nooit meer de oude geworden”, zegt Weustink.

Bron: Tubantia