‘Tim Coronel wordt niet gehoord’

In het hoger beroep over het monstertruckdrama in Haaksbergen zal Tim Coronel niet als deskundige worden gehoord. Twee weken geleden verzocht de advocaat van de chauffeur om Coronel en drie andere getuigen op te roepen. Het verzoek om Coronel te horen is door het gerechtshof afgewezen. De andere drie mogen wel gehoord worden als getuige.

Het gerechtshof zag geen aanleiding om Coronel te horen, omdat niet is gebleken dat hij over deskundigheid beschikt op het gebied van monstertrucks.

Andere getuigen

De andere getuigen krijgen de vraag of het forensisch instituut zorgvuldig en volledig is geweest en of de verdachte juist heeft gehandeld. Een van hen heeft de motor van de monstertruck gebouwd en daarna langdurig onderhouden. Een ander heeft een eigen bedrijf en controleert motoren en race-onderdelen. De laatste goedgekeurde getuige heeft ruime ervaring als monstertruckchauffeur.

Vervolg hoger beroep

Bij het monstertruckdrama in september 2014 kwamen drie mensen om het leven. Vorig jaar ging de chauffeur in hoger beroep nadat hij werd veroordeeld tot vijftien maanden cel en een beroepsverbod van vijf jaar. De chauffeur blijft erbij dat hij onterecht schuldig is bevonden, hij en zijn advocaat willen vrijspraak en anders hooguit een taakstraf.

Het is nog niet bekend wanneer het gerechtshof zich over de zaak buigt.

Bron: RTV Oost