Vanochtend wijst de rechtbank in Almelo  (Bestuursrecht) vonnis in de zaak rondom het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen in september vorig jaar. De bestuursrechter zal een oordeel uitspreken over de rol van de gemeente in het monstertruck-drama. Bij het drama kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. De uitspraak is om 12.00 uur beschikbaar.

Zitting 16 september

Tijdens een eerdere zitting in deze zaak op 16 september jl. mochten de betrokken partijen hun mening geven over het ongeval. Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok betoogde namens de gemeente, dat de rechter de ontvankelijkheid van de beroepen moet toetsen en een onafhankelijk oordeel over de verleende vergunning moet geven. Het pleidooi van letselschade-expert Yme Drost, die optreedt namens een groot aantal het slachtoffers, is hier in zijn geheel terug te lezen.

In een reactie na de hoorzitting van 16 september jl. zei Yme Drost dat hij blijft bij zijn conclusie “dat de gemeente volstrekt onvoldoende aandacht heeft besteed aan de veiligheidsaspecten”. Hij gaf ook aan optimistisch te zijn over een goede afloop. Het uiteindelijke oordeel is natuurlijk aan de rechters, die zich, aldus Drost, goed hadden ingelezen in de materie.

Vanmiddag na afloop van de zitting kunt u de uitspraak vinden op de website van rechtspraak.nl.