Vanavond vergadert de gemeenteraad van Haaksbergen nogmaals over het monstertruckdossier. De gemeenteraad had begin november al gevraagd om een extra vergadering over deze kwestie. De oppositie wil eindelijk antwoorden krijgen op de vragen die men nog heeft. Niet met het drama als bespreekpunt, maar de keuzes die nadien door het bestuur zijn gemaakt. Bij het drama met de monstertruck, dat plaatsvond op 28 september 2014, kwamen drie mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Een keuze waar de oppositie het over wil hebben is bijvoorbeeld om niet tegen het besluit, dat de rechtbank in oktober nam, in beroep te gaan. De rechtbank Overijssel oordeelde toen namelijk dat de gemeente Haaksbergen de vergunning voor het evenement onterecht heeft afgegeven. Door niet in beroep te gaan tegen deze uitspraak, geeft de gemeente eigenlijk haar fout toe. Opmerkelijk in deze kwestie is dat de wethouders in samenspraak met de burgemeester in maart 2015 de bezwaarschriften tegen de vergunning nog afwezen.

Vervolg

De oppositie, CDA, VVD en GGH willen vanavond de motivaties van de wethouders horen. Als de oppositie dit niet genoeg opheldering geeft, kan dit leiden tot een motie van afkeuring of wantrouwen. De coalitie zal zich echter afvragen waarom er acht maanden na de vergadering in mei, waarin oud-burgemeester Hans Gerritsen werd gedwongen om op te stappen, nog vragen moeten worden beantwoord.

 

Bron: TC Tubantia