De rechtbank in Almelo heeft bij beschikking bepaald dat het Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de monstertruck, die vorig jaar in Haaksbergen bij een evenement op het publiek inreed. Omdat de eigenaar, Mario D., niet verzekerd was, draait het Waarborgfonds op voor de schade van de slachtoffers. Die schade zal het fonds op Mario D. willen verhalen. Met de beslaglegging op de truck wil het fonds voorkomen dat Mario D. de truck verkoopt. Eerder kreeg het Waarborgfonds al toestemming om beslag te leggen op de woning en het bedrijfspand van Mario D.

Weer shows geven

Mario D. gaf vorige week aan, dat hij van plan is in binnen- en buitenland weer shows te gaan geven met zijn monstertruck. In een artikel in het Algemeen Dagblad ontkende Mario D. dat weer.

Op de truck ligt op dit moment overigens nog steeds een strafrechtelijk beslag. Het Waarborgfonds zal Mario D. waarschijnlijk, ondanks het door het fonds gelegde beslag, wel toestaan weer in de monstertruck te rijden en ermee op te treden. Wanneer er namelijk geld wordt verdiend met de truck, is dat ook gunstig voor het Waarborgfonds zelf. Met dat geld kan Mario D. immers zijn schuld aan het Waarborgfonds aflossen. Wanneer het OM de truck vrij gaat geven, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit gebeuren nadat het technisch onderzoek in de strafzaak is afgerond.

Mocht Mario D. in de toekomst weer shows willen geven met zijn monstertruck, dan geldt als voorwaarde dat hij dan wel verzekerd is. Het verkrijgen van een dergelijke verzekering zal geen eenvoudige opgave zijn.