ALMELO – Bij letselschadespecialist Yme Drost hebben zich nog 10 patiënten gemeld, die claimen dat een Almelose chirurg bij hen ook een fout heeft gemaakt. Drost speelt die door aan de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), waar het Almelose ziekenhuis onder valt. Bij de ZGT hebben zich geen nieuwe patiënten gemeld met klachten.

Tegen chirurg S. Rakic waren vorig jaar meerdere klachten en schadeclaims ingediend, omdat hij een fout zou hebben gemaakt bij een ingreep. Het ziekenhuis heeft in december de zaken bij de inspectie gemeld en laat door een externe deskundige onderzoek doen. Het ging toen om vier tot vijf claims.

Drost vindt het aantal van tien nieuwe meldingen ‘opvallend en merkwaardig’, maar benadrukt dat ‘het nog niets zegt’. “Het staat lang niet vast of er werkelijk fouten zijn gemaakt en of die dan verwijtbaar zijn.”

ZGT-woordvoerder Ineke Lantinga benadrukt dat er ‘geen reden is’ om aan de arts te twijfelen. De klachten gaan over laparoscopische ingrepen. Via een klein gaatje in de buik wordt dan een operatie uitgevoerd. Het ziekenhuis ziet geen reden dergelijke operaties voorlopig stop te zetten. “Hij is op dit vakgebied een vooraanstaand arts.”

BRON:TUBANTIA