De ernst en omvang van de salmonellabesmetting door zalm van vishandel Foppen uit Harderwijk lijkt zich verder uit te breiden. Inmiddels hebben zich meer dan 400 slachtoffers gemeld bij Drost Letselschade. Onder hen de nabestaanden van twee mensen die zijn overleden ten gevolge van de salmonellabesmetting. Ook zijn onder hen twee jonge mensen bij wie inmiddels het syndroom van Reiter is vastgesteld, aldus Yme Drost, algemeen directeur en letselschade-expert bij Drost Letselschade. Bij meerdere slachtoffers wordt de diagnose syndroom van Reiter serieus overwogen.

Syndroom van Reiter

Het syndroom van Reiter, ook wel reactieve artritis genoemd, is een zeldzame aandoening die ten gevolge van een salmonellabesmetting kan optreden. De kans dat veel slachtoffers van de salmonellabesmetting het syndroom van Reiter krijgen wordt door medici klein geacht.

Vishandel Foppen meldde vandaag in de media dat zij inmiddels 250 claims heeft ontvangen en dat nog 900 slachtoffers een schadeformulier hebben opgevraagd.

Yme Drost: “Slachtoffers die zich bij Drost Letselschade hebben gemeld hoeven zich niet ook nog eens bij Foppen te melden. Wij wikkelen de volledige claim van de slachtoffers rechtstreeks met de verzekeraar van Foppen af. Ook onze kosten voor verleende rechtsbijstand worden door de verzekeraar als onderdeel van de schade vergoed.”