Zeker 550 mensen in Nederland zijn ziek geworden door het eten van gerookte zalm van visfabrikant Foppen uit Harderwijk. Dat zijn er 200 meer dan vorige week. Het aantal slachtoffers blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de besmetting door de salmonellazalm. De met salmonella besmette zalm heeft volgens het RIVM inmiddels twee mensen het leven gekost. Deze mensen waren beide boven de 80 jaar. Tweehonderd mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Waarschijnlijk meer slachtoffers Salmonellazalm

Het RIVM denkt dat meer mensen ten gevolge van de besmetting kunnen overlijden. Waarschijnlijk zijn ook veel meer mensen besmet. Het RIVM spreekt van een flinke uitbraak. Alle zalmproducten die besmet zijn met de zeldzame bacterie Salmonella Thompson zijn inmiddels uit de winkels gehaald. Het RIVM waarschuwt mensen er wel voor dat ze mogelijk nog besmette zalm in de vriezer of de koelkast hebben liggen.

Mensen met een salmonellabesmetting krijgen over het algemeen last van koorts, diarree, overgeven, misselijkheid, buikkrampen en hoofdpijn. Niet iedereen die de besmette zalm heeft gegeten, wordt er ziek van.

SalmonellaEerste slachtoffers salmonellazalm meldden zich

Deze week hebben meerdere slachtoffers van de salmonellazalm contact opgenomen met Drost Letselschade. Onder de slachtoffers zijn twee hele jonge kinderen, die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Laboratoriumonderzoek wees uit dat ze met de salmonellabacterie besmet waren. De slachtoffers kochten de zalm bij Albert Heijn.

Algemeen directeur en Register-Expert personenschade Yme Drost van Drost Letselschade weet als geen ander wat een salmonellabesmetting kan betekenen: “Ik hield er als dienstplichtig militair, na het tijdens een oefening te velde eten van met salmonella besmette kip, een zeldzame reumatische aandoening aan over”.

Ook slachtoffer Salmonellazalm?

Bent u ook ziek geworden van met Salmonella besmette zalm van visfabrikant Foppen uit Harderwijk? Neem dan vrijblijvend contact op voor een bespreking van de mogelijkheden. Drost regelt uw schade! En dat is wel zo prettig, want dat u ziek bent geworden door het eten van met Salmonella besmette zalm is al vervelend genoeg!