Yme Drost, Register-Expert personenschade bij Drost Letselschade, gaat maandag namens een aantal van zijn cliënten schriftelijk aangifte doen bij het Openbaar Ministerie (OM) te Zutphen. Aan het OM zal gevraagd worden te onderzoeken in hoeverre visfabrikant Foppen zich schuldig heeft gemaakt aan het toebrengen van lichamelijk letsel door schuld, waarvan in een enkel geval de dood het gevolg is geweest.

Voedselveiligheid in het geding

Volgens Yme Drost is nadrukkelijk de voedselveiligheid in het geding geweest. Hij vindt het van algemeen belang dat er een gedegen onderzoek plaatsvindt naar wat er nu precies fout is gegaan en of de salmonellabesmetting tijdig door Foppen is gemeld. “Hopelijk kunnen we uit dit ernstige incident lessen trekken voor de toekomst om herhaling daarvan te voorkomen”, aldus Drost.

Bij Drost Letselschade hebben zich ook de nabestaanden gemeld van twee mensen die ten gevolge van de salmonellabesmetting zijn overleden. Drost: “Een aantal slachtoffers is letterlijk voor de dood weggehaald. Als ik dan hoor dat mensen met een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht, dagen op de IC hebben gelegen, ten onrechte zijn geopereerd omdat men dacht aan een blindedarmontsteking, dan is hier wel het één en ander gebeurd.” Het rechtvaardigt in ieder geval dat er een gedegen justitieel onderzoek plaatsvindt, aldus Yme Drost.

Meer dan 200 slachtoffers salmonellazalm willen schadevergoeding

Het aantal slachtoffers van de met salmonella besmette zalm dat schadevergoeding wenst en zich bij Drost Letselschade heeft gemeld, is inmiddels de tweehonderd gepasseerd. Men kon zich nog bij Drost Letselschade melden voor een schadevergoeding via een speciaal daarvoor op de website van Drost geplaatst schademeldingsformulier. Het schademeldingsformulier is ontworpen om de enorme toestroom van schademeldingen snel en effectief te kunnen behandelen, aldus Drost.

Deze week zal er nader overleg plaatsvinden tussen letselschade-expert Yme Drost en vertegenwoordigers van de verzekeraar van Foppen over de hoogte van de schadevergoedingen. Yme Drost heeft inmiddels via de verzekeraar de toezegging gekregen dat slachtoffers schadeloos zullen worden gesteld.