In een gesprek met letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo heeft de vertegenwoordiger van de verzekeraar de toezegging gedaan dat de slachtoffers van de met salmonellabacterie besmette zalm schadeloos zullen worden gesteld. Drost staat ruim honderd slachtoffers bij in de behandeling van hun schadeclaim nadat zij met salmonella besmette zalm van fisbabrikant Foppen hadden gegeten.

Hoogte schadevergoeding nog niet bekend

Over de hoogte van de schadevergoedingen is nog niets bekend. Daarover zal de komende weken verder onderhandeld worden. Drost verwacht dat voor de meeste slachtoffers een snelle afwikkeling kan worden gerealiseerd. Onder de meldingen bevinden zich ook enkele “zware gevallen”, aldus Drost. De afwikkeling van die gecompliceerde zaken zal wat langer duren.

Volgens de NOS heeft visfabrikant Foppen laten weten niets te weten van een schadevergoedingsregeling. Volgens Drost lijkt de communicatie tussen Foppen en haar verzekeraar niet optimaal. Hoe het ook allemaal is of zij “ik communiceer op dit moment alleen met het schaderegelingsbedrijf van de verzekeraar en niet met Foppen. Van het schaderegelingsbedrijf heb ik inmiddels zwart op wit dat er een schadevergoedingsregeling komt,” aldus Drost.

Slachtoffers kunnen zich nog steeds bij Drost Letselschade melden voor juridische bijstand bij de afwikkeling van hun schadeclaim.