Een letselschade vergoeding na een aanrijding claimen

Als u slachtoffer wordt van een aanrijding, dan kan dit grote gevolgen hebben. Dit is helemaal het geval als u als fietser of voetganger aan het verkeer deelneemt. De Nederlandse wet ziet fietsers en voetgangers als ‘zwakke’ verkeersdeelnemers. Als zwakke verkeersdeelnemer bent u meer kwetsbaar dan deelnemers in een motorvoertuig. Daarom krijgt u bescherming van de wet. Als u als zwakke verkeersdeelnemer wordt aangereden door de bestuurder van een motorvoertuig, is vrijwel altijd de bestuurder van dat motorvoertuig (deels) aansprakelijk voor uw schade. Dit houdt ook in dat u dan bij letsel een letselschade vergoeding na een aanrijding kunt eisen. Het is verstandig daarvoor een letselschadespecialist van Drost Letselschade in te schakelen. Die weet als geen ander waar u recht op heeft en zorgt ervoor dat uw letselschadezaak op de juiste wijze wordt behandeld en afgewikkeld.

Welke vergoeding letselschade na een aanrijding kunt u claimen?

De vergoeding die u kunt claimen als u buiten uw schuld om slachtoffer wordt van een aanrijding, is onder te verdelen in een vergoeding voor materiële en een vergoeding voor immateriële schade. De materiële schade heeft betrekking op direct aanwijsbare kosten, zoals kosten voor een medische behandeling die niet gedekt zijn door een zorgverzekering, derving van inkomsten of noodzakelijke aanpassingen die aan uw woning of voertuig moeten worden uitgevoerd als u (al dan niet blijvend) invalide raakt. Immateriële schade betreft de vergoeding voor door het opgelopen letsel veroorzaakt (psychisch) leed, pijn, verdriet of het gemis aan levensvreugde. Het is verstandig om u bij de afwikkeling van uw letselschadezaak te laten bijstaan door een expert op het gebied van letselschadezaken. Deze berekent exact voor u welke vergoeding letselschade bij de aansprakelijke partij te claimen is na een aanrijding.

letsel

Laat Drost Letselschade uw vergoeding letselschade na een aanrijding claimen

Drost Letselschade is gespecialiseerd in letselschadezaken en staat alleen slachtoffers bij om een vergoeding letselschade na een aanrijding bij de aansprakelijke partij te claimen. Wij weten als geen ander waar op gelet moet worden in het letselschadetraject. Zo is het berekenen van de schadevergoeding lang niet altijd een gemakkelijke opgave. Wij nemen u dit werk graag uit handen. Ook verzorgen wij de communicatie met de aansprakelijke partij en haar verzekeraar. En dat in principe zonder dat daaraan voor u kosten verbonden zijn. Want als een ander aansprakelijk is voor het u overkomen ongeval, moet die andere partij ook de kosten van onze dienstverlening vergoeden. Dat is zo in de wet vastgelegd. Met de inschakeling van Drost hoeft u zich niet met een intensief traject bezig te houden en heeft u alle gelegenheid om aan uw eigen herstel te werken.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Wilt u meer weten over letselschade?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.