Hoe kunt u een schadevergoeding na een auto ongeval claimen?

In veel gevallen loopt een auto ongeval goed af en is er alleen blikschade. Maar er is altijd een risico dat u gewond raakt bij een auto ongeval. Dit kunnen lichte verwondingen zijn, zoals milde hoofd-, nek- en schouderklachten, maar ook zwaardere verwondingen zijn mogelijk. Denk aan gebroken ledematen, hersenletsel, in- of uitwendige verwondingen, of langdurige nekklachten en/of een whiplash. U kunt aanspraak maken op een schadevergoeding na een auto ongeval, mits de tegenpartij (deels) aansprakelijk is. Uw belangenbehartiger van Drost Letselschade zal dan deze tegenpartij aansprakelijk stellen. Na een ongeval zult u wel moeten bewijzen dat uw letselschade het gevolg is van uw auto ongeval. Hierbij is de hulp van een deskundige, zoals Drost Letselschade onmisbaar. De wederpartij doet er geregeld alles aan om de klachten van slachtoffers in twijfel te trekken, dan wel die te bagatelliseren. Ook wordt nog wel eens een beroep gedaan op pre-existentie, of wordt een discussie opgeworpen over het causaal verband tussen ongeval en klachten. Met de bijstand van een deskundige van Drost bent u dan verzekerd van de noodzakelijke hulp om tot een goede afronding van uw letselschadezaak te komen. Wij komen op voor uw belangen!

Na een auto ongeval een schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij

De tegenpartij aansprakelijk stellen is noodzakelijk als u na een auto ongeval een schadevergoeding wilt claimen. U doet er verstandig aan dit niet zelf te doen, maar daarvoor een letselschade specialist in te schakelen. Die weet als geen ander hoe dit moet. Uiteraard moet de tegenpartij de aansprakelijkheid ook erkennen om tot vergoeding van de schade te kunnen komen. Mogelijke kosten die u kunt claimen als letselschade, zijn medische kosten die niet door uw zorgverzekering worden vergoed, andere verzorgingskosten, zoals huishoudelijke hulp, noodzakelijke aanpassing aan woning of vervoermiddel en verlies van inkomsten. Onderdeel van de schadevergoeding bij letselschade is ook het smartengeld. Dit betreft een vergoeding voor geleden pijn en leed. Uw letselschade-expert berekent voor u de exacte hoogte van uw letselschadevergoeding.

letsel

Laat Drost Letselschade uw schadevergoeding na auto ongeval berekenen en claimen

Voor het berekenen van uw schadevergoeding na een auto ongeval, kunt u vertrouwen op de expertise van Drost Letselschade. Maar uiteraard gaat onze dienstverlening veel verder. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en verzorgen ook alle communicatie met de betrokken partijen, waaronder de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Hierdoor ontlasten wij u en kunt u zicht richten op uw herstel. Bij erkenning van aansprakelijkheid is onze dienstverlening voor u als slachtoffer overigens kosteloos. Volgens de Nederlandse wet is de aansprakelijke tegenpartij namelijk ook verplicht om uw gemaakte juridische kosten te vergoeden, zoals die van een letselschadespecialist die u hebt ingeschakeld voor de behandeling en afwikkeling van uw letselschadezaak.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Wilt u meer weten over letselschade?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.