+20.000 cliënten geholpen

Letselschade

Letselschade opgelopen?
Wij helpen je graag, want jouw letsel is onze zorg! Drost Letselschade biedt hulp aan slachtoffers van letselschade. Heb je letselschade opgelopen? Dan kun je de hulp van een deskundige goed gebruiken. De experts van Drost kunnen als geen ander vaststellen, of je recht hebt op een vergoeding van jouw letselschade. Drost wikkelt jouw schade af en zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt. Wilt jij deskundig en kosteloos advies? Dan moet je bij Drost Letselschade zijn.

Direct weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding

Wij helpen u graag, want uw letsel is onze zorg!
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • 20.000+ cliënten geholpen
  • Succespercentage van 98%
Drost Letselschade heeft mij zeer goed geholpen na een scooteraanrijding. Ik ben geholpen door een zeer vriendelijke en betrokken expert, die mijn zorgen direct wegnam en voor een goede schaderegeling op maat heeft gezorgd. Kortom, ik zou Drost Letselschade zeker aanbevelen aan derden.
- R. (37); aangereden op de scooter
9,1 Klantenbeoordeling
Nationaal keurmerk letselschade
Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Stappenplan bij letselschade

Bij Drost Letselschade helpen we je graag verder als je te maken hebt met letselschade. Iedere letselschadezaak is uniek. Dit komt doordat het letsel dat is opgelopen door het ongeval of voorval, verschilt per persoon. Toch is er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We leggen uit welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten bij de inschakeling van ons kantoor voor de behandeling van jouw letselschade.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn eigen medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe zaken met betrekking tot geweldsmisdrijven of niet erkende medische fouten in behandeling.

Wij zijn bekend van:

De Telegraaf NU.nl RTL Nieuws Letselschade.nu RTL NOS Een Vandaag Nieuwsuur AD Hart van Nederland De Volkskrant

Wat onze cliënten zeggen

9,0

Voor een jong iemand zoals ik, met nul verstand van zaken zoals verzekeringen, was het alleen maar fijn om mijn belangen behartigd te hebben door Drost Letselschade. Hartstikke bedankt voor het afhandelen van mijn zaak. Ik ben zeer tevreden!

M. (21), kop-staartbotsing
9,2

Er is door Drost echt gestreden. De tegenpartij maakte het ons heel moeilijk, maar Drost heeft er toch het beste uitgehaald.

L. K. (59), verkeersongeval

Nieuws & Dossiers

Alle artikelen

Hondenbeet letsel
31aug

Slachtoffers van hondenbeten zijn vaak kinderen, plastisch chirurgen willen maatregelen

Binnen een periode van ruim anderhalf jaar hebben plastisch chirurgen zo'n honderd zware hondenbeetincidenten geregistreerd waarbij operaties noodzakelijk waren, zo meldt EenVandaag. De meeste slachtoffers waren kinderen: 44% van de..
NS-medewerkers jarenlang blootgesteld aan chroom-6
22nov

NS-medewerkers
jarenlang blootgesteld
aan chroom-6

Uit onafhankelijk onderzoek van het RIVM is gebleken dat medewerkers van de NS tientallen jaren blootgesteld zijn aan de giftige stof chroom-6. Nadat bekend was geworden dat in oude verflagen..

Belastinggarantie bij letselschade

Recht op een schadevergoeding?Doe hier onze letselschadetest

Drost Letselschade

Drost Letselschade is een van de bekendste en grootste bureaus op het gebied van letselschade in Nederland. Het heeft vestigingen in zowel Hengelo als Groningen. Drost Letselschade zet zich alleen in voor slachtoffers. Inmiddels vonden tienduizenden slachtoffers hun weg naar ons kantoor. Vooral bij het bepalen van de haalbaarheid en het indienen van een (schade)claim is onze deskundigheid onmisbaar. Heb je ook deskundig en kosteloos advies nodig? Bij Drost Letselschade ben je aan het juiste adres. Bij erkenning van aansprakelijkheid staan onze letselschade-experts je kosteloos bij.

Bel ons gratis 0800 2490300 Landelijk bereikbaar
Neem contact opBinnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
9,1 Klantenbeoordeling

Veelgestelde vragen over schadevergoeding

Wat is letselschade?

Letterlijk genomen betekent ‘letsel’ een beschadiging aan het lichaam die voor klachten zorgt. Veel mensen denken dan aan open wonden en botbreuken, maar letselschade is meer dan dat. Ook niet direct zichtbare verwondingen, zoals bijvoorbeeld een whiplash of een rsi-klacht kunnen voor lichamelijke beperkingen zorgen. Wij gebruiken het woord ‘letselschade’ als verzamelterm voor zowel lichamelijke als psychische schade. Is iemand anders dan jijzelf aansprakelijk voor jouw letselschade? Dan zijn aan onze dienstverlening met betrekking tot het verhalen van jouw letselschade voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. Die kosten worden dan verhaald op de voor jouw letsel aansprakelijke partij.

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Jouw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat je hebt gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop je wist dat je schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring. De toedracht van het ongeval en de aard van het letsel zijn ook van belang. Er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag of jouw schade wel het gevolg is van het ongeval. De experts van Drost Letselschade zoeken graag voor je uit of je recht hebt op een schadevergoeding. Neem gerust contact met ons op; wij vertellen u graag wat wij voor jou kunnen betekenen.

Welke schade krijg ik vergoed?

In het geval van letselschade kun je onder meer denken aan vergoeding van de navolgende schadeposten: gemaakte kosten voor revalidatie, huishoudelijke hulp, eigen risico van jouw zorgverzekering, schade aan kleding, vervoersmiddelen en persoonlijke bezittingen, smartengeld vanwege pijn, gederfde levensvreugde, reiskosten in verband met bezoek aan artsen en therapeuten en compensatie voor het verlies van arbeidsvermogen.

Vraag je je af of wij ook iets voor jou kunnen betekenen? Je kunt met jouw vragen altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze letselschade experts.

Kan mijn zaak verjaren?

Ja, dat kan! De verjaringstermijn begint te lopen op het moment dat je bekend bent met het feit dat je schade hebt geleden en je weet wie de veroorzaker is. Het is dus erg belangrijk dat je tijdig een belangenbehartiger inschakelt die verjaring van jouw recht op schadevergoeding voorkomt. Als de verjaringstermijn is verstreken en er dus sprake is van verjaring, kun je in principe geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding. Je kunt over het algemeen tot 5 jaar na het ontstaan van het letsel om een schadevergoeding vragen. Soms is de verjaringstermijn beduidend korter: een WAM-verzekeraar kun je maar tot 3 jaar na het ongeval aanspreken. Vraag dus altijd tijdig advies om het verjaren van jouw schadeclaim te voorkomen.

Hoeveel schadevergoeding kan ik krijgen?

Het is nooit op voorhand te zeggen hoeveel schadevergoeding je kunt krijgen voor jouw letselschade. Voor elk letselschadeslachtoffer is het bedrag anders, omdat de feitelijke schade als gevolg van het voorval waarbij letselschade werd opgelopen voor iedereen anders is.

De hoogte van de schadevergoeding wordt onder meer bepaald door de lichamelijke en psychische beperkingen die zijn ontstaan door het letsel. Voor elk slachtoffer zijn deze beperkingen anders. En daarom zijn ook de financiële gevolgen anders. Denk maar eens aan het verschil tussen enkele maanden niet kunnen werken vanwege het letsel, of volledig arbeidsongeschikt raken. Als er veel inkomen wordt misgelopen, zal de vergoeding voor die schadepost hoog zijn.

Letselschade bedragen (de vergoeding voor jouw letselschade) bestaan voor een deel uit materiële schade. Dat zijn schadeposten die direct op geld waardeerbaar zijn. Sommige kosten die je als slachtoffer maakt, kunnen nauwkeurig bijgehouden worden: de kosten voor huishoudelijke hulp, parkeerkosten, medische kosten, etc. Andere kosten zijn lastiger in te schatten, zoals de inkomsten die je misloopt door het letsel.

Het andere deel van de schadevergoeding bestaat uit de immateriële schade; het smartengeld. De impact die het letsel heeft op het leven van jou als slachtoffer speelt een grote rol bij de vaststelling van de hoogte van deze schadepost.

Omdat letselschade veel gevolgen kan hebben, is het belangrijk om bij letselschade altijd de hulp in te schakelen van een expert, zoals Drost Letselschade. Wij berekenen voor jou de hoogte van de schadevergoeding waarop je recht hebt en zorgen voor een schaderegeling op maat. Met een optimale regeling van de schade worden financiële problemen voorkomen. Het belang daarvan kunnen wij niet genoeg benadrukken. Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Waarom kan Drost mij het beste helpen bij letselschade?

Heb je letselschade opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout en zoek je een letselschadespecialist die voor jou de schadeclaim kan indienen?

Bij Drost Letselschade is jouw zaak in goede handen: het kantoor heeft 35 jaar ervaring in het verlenen van bijstand aan slachtoffers van letselschade. Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) toegekend gekregen. Dat is iets waar we trots op zijn. Want dat betekent dat wij gezien worden als betrouwbare belangenbehartiger. Eentje die ook kwaliteit levert. Wij doen alles om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. En wat we doen, doen we goed: Drost Letselschade heeft een succespercentage van 98 procent!

Daar komt bij dat de hulp die Drost Letselschade biedt, voor letselschade-slachtoffers van een ongeval kosteloos is als een ander aansprakelijk is voor het ongeluk en de aansprakelijkheid erkent. In dat geval moet deze persoon of partij namelijk ook de kosten van onze dienstverlening betalen. Dat is zo in de wet bepaald.

Als slachtoffer betaalt je bij erkenning van aansprakelijkheid dus niets voor onze belangenbehartiging.

Klanten van Drost Letselschade zijn heel tevreden over het persoonlijke contact en de goede communicatie; je voelt je bij Drost Letselschade gehoord.

Onze medewerkers, die aangesloten zijn bij een branche- of beroepsvereniging, weten precies wat ze moeten doen om voor jou de beste schadevergoeding te krijgen. Daarnaast maakt Drost Letselschade gebruik van een aan het kantoor gelieerd medisch adviesbureau en vaste arbeidsdeskundigen. Dat Drost Letselschade zo succesvol is, is niet vreemd. Er wordt gewerkt vanuit het hart, wij voelen mee met slachtoffers.

En dat laatste komt weer doordat het bedrijf is opgericht door een ervaringsdeskundige. Yme Drost vocht lang geleden zelf voor zijn eigen letselschadezaak. Hij won deze en besloot daarna anderen te helpen bij het krijgen van een passende schadevergoeding. Hij specialiseerde zich in het vak en heeft, met zijn medewerkers, inmiddels talloze slachtoffers geholpen.

Hoe stel ik iemand aansprakelijk?

Wil je weten hoe je iemand aansprakelijk kunt stellen? Ons advies aan elk letselschadeslachtoffer is: laat dit over aan een letselschade-expert. Want je kunt zelf iemand aansprakelijk stellen voor jouw schade, maar dit is zeker niet eenvoudig. En er komen ook andere zaken bij kijken, zoals het verzamelen van bewijsmateriaal (getuigen vinden, politierapport en medisch dossier opvragen, etc.) en het in kaart brengen van de schadeposten.

Dat is veel werk en een nauwkeurige klus, want je wilt natuurlijk dat al jouw schade vergoed wordt.

Ook al zijn er online brieven te vinden die als voorbeeld gebruikt kunnen worden voor de aansprakelijkstelling; wij drukken je op het hart contact op te nemen met een expert en dit werk niet zelf ter hand te nemen. De experts van Drost weten precies hoe een aansprakelijkstelling opgesteld moet worden en waarop gelet moet worden bij de behandeling van jouw schadezaak.

Als je ons kantoor inschakelt voor de afwikkeling van jouw letselschadezaak, stellen wij de tegenpartij aansprakelijk voor al jouw materiële en immateriële schade. Als specialist op het gebied van letselschade nemen wij je alle werk uit handen en zorgen wij ervoor dat je een optimale schadevergoeding krijgt.

Ook de kosten van onze dienstverlening verhalen we op de aansprakelijke partij. Je hoeft bij erkenning van aansprakelijkheid dus niets te betalen voor onze dienstverlening.

Het is belangrijk dat het aansprakelijk stellen niet te lang na het ongeluk gebeurt. Dit heeft te maken met de verjaringstermijn. Meestal is deze termijn vijf jaar vanaf de datum dat je de schade heeft opgelopen én je weet wie de aansprakelijke partij is.

Toch zijn er een paar uitzonderingen: bij een verkeersongeval geldt een termijn van drie jaar om de verzekeraar van de veroorzaker rechtstreeks tot vergoeding van de schade aan te spreken. De veroorzaker van het ongeval zelf kunt u wel tot vijf jaar na het ongeval aansprakelijk stellen.

Wil je weten hoe dit precies zit voor jouw situatie? Wil je Drost inschakelen voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van de door jou opgelopen letselschade? Neem dan contact met ons op door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen, of door gratis te bellen naar 085 – 105 2416.”

Wie is aansprakelijk bij schade?

Wie aansprakelijk is voor de schade na een ongeval, hangt af van het soort ongeval. Zo wordt er bij een verkeersongeval gekeken naar het type verkeersdeelnemer en de feitelijke situatie. Voor de aansprakelijkheid maakt het veel uit of het een ongeval tussen twee auto’s betreft of tussen een auto en (bijvoorbeeld) een fiets. Ook maakt de leeftijd van de betrokkenen uit.

Bij een bedrijfsongeval is vaak de werkgever aansprakelijk. Dat komt omdat de werkgever een strenge zorgplicht heeft: hij moet ervoor zorgen dat de werknemer veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Dat betekent dat de werkgever moet zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. De aansprakelijkheid van de werkgever geldt zelfs als het ongeval in de pauze gebeurt of als de werknemer voor zijn werk onderweg is (uitzonderingen daargelaten).

Toch is soms de werknemer zelf aansprakelijk voor de door hem tijdens/door zijn werk opgelopen letselschade. Dat is zo als de werknemer bewust roekeloos of nalatig is geweest.

Wil je weten of een bedrijf aansprakelijk is voor jouw letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos eerste advies.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade-expert inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan kun je vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je een schoonmaker moet inhuren omdat je niet meer zelf je huis kunt schoonmaken.

Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan de schade behoorlijk oplopen. Het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. Maar ook als jouw schade niet zo groot is, heb je natuurlijk nog steeds recht op een vergoeding van die schade. Zo krijg je geen financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen.

Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen, is een behoorlijke klus. Je moet daarvoor ook verstand van zaken hebben. Als je geen letselschade-expert inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress, en je kunt zich daarnaast minder goed richten op jouw herstel.

Hoe regelt Drost Letselschade mijn schadevergoeding?

Heb je letselschade opgelopen? Neem dan contact met ons op voor een bespreking van de mogelijkheden. Een kundig en ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade bezoekt je vervolgens (in de regel) thuis. Zo kan hij of zij met eigen ogen zien en precies van je horen wat de gevolgen van jouw letselschade zijn. Ook kan deze letselschadespecialist jouw schade dan goed inventariseren.

Het aansprakelijk stellen van de wederpartij is de volgende stap. Dit doet de specialist voor jou. Daarna stelt hij of zij de schaderegeling in werking. Wij houden continu goed contact met jou en plegen waar nodig overleg met je. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij zorgen ervoor dat je een passende schadevergoeding krijgt. Een schadevergoeding die recht doet aan het toegebrachte letsel.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.