Heeft u door toedoen van een ander letselschade opgelopen? Bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, ongeval op het werk of medische fout? Dan wilt u natuurlijk de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft. Om dit voor elkaar te krijgen, kunt u de kennis en ervaring van een deskundige vaak goed gebruiken. Want als u uw eis voor schadevergoeding bij de rechter hard wil maken en juridisch en inhoudelijk overtuigend wil zijn, dan kunt u beter alle kansen benutten. De kans is groot dat u zelf niet beschikt u over de juridische kennis die nodig is. Vandaar dat u waarschijnlijk een letselschade advocaat zoekt om uw rechtszaak voor u te voeren. Bij Drost Letselschade bent u aan het juiste adres; ook als u een letselschade advocaat zoekt.

letselschade advocaatDe beste letselschade advocaat

Drost Letselschade werkt samen met meerdere letselschade advocaten. Deze advocaten zijn aangesloten bij de vereniging van letselschade advocaten (LSA). Ze hebben kennis van zaken en ruime ervaring. Stuk voor stuk advocaten die tot de top van hun vakgebied horen.

Mocht het al tot procederen komen (wat bijna nooit het geval is bij letselschadezaken), dan zorgt Drost Letselschade voor de beste letselschade advocaat. Bij Drost bent u, dus ook als er geprocedeerd moet worden, nog steeds aan het goede adres! Maak vrijblijvend kennis met onze hoogopgeleide en bekwame letselschade-experts.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Drost Letselschade mag in tegenstelling tot advocaten kosteloze rechtsbijstand verlenen. Aan de inschakeling van een advocaat kunnen hoge kosten verbonden zijn.

Bij Drost Letselschade werken letselschade juristen die NIVRE Register Experts Personenschade zijn. Een ander verschil tussen een letselschade jurist en een advocaat is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank sector civiel (geschillen groter dan € 25.000). Juristen en experts van Drost Letselschade procederen alleen voor de rechtbank sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en de rechtbank sector bestuursrecht. Echter, 96 procent van alle letselschadezaken komt nooit bij de rechter. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist en/of expert de zaak met u af.

Letselschade experts behoren van oudsher tot de beroepsgroep die letselschades regelt. Zij staan bekend om hun vaktechnische en rekenkundige vaardigheden. Drost Letselschade bekijkt altijd vooraf welke specialist – een jurist/expert of advocaat – het best bij uw zaak past. Zo nodig brengen wij u in contact met een advocaat waar ons kantoor mee samenwerkt. Zodat u verzekerd bent van een deskundige die bij u past.

Letselschade advocaat en schadevergoeding

Zoekt u een betrouwbare en deskundige letselschade advocaat voor een gerechtelijke procedure? Of zoekt u een letselschadespecialist om u te helpen met uw schadevergoeding? Wilt u vrijblijvend contact en een gratis advies? Neem dan contact met ons op om een expert van ons team te spreken.

Wees voorzichtig met letselschade advocaten die op no cure, no pay voorwaarden werken. Die voorwaarden lijken aantrekkelijk maar zijn het niet altijd. Als de aansprakelijkheid erkend is, kost een deelgeschillenprocedure bij de rechter u in principe niets. De aansprakelijke partij moet die namelijk in geval van letselschade betalen. Dat is een uitzondering in de wet.

Waarom Drost?

Bij Drost Letselschade bent u verzekerd van de beste ondersteuning. Onze deskundigen dienen over de volgende eigenschappen te beschikken:

 • Betrouwbaar en gemakkelijk toegankelijk
 • Voortvarende en efficiënt in de aanpak van uw dossier;
 • Daadkrachtig en gericht op het vinden van snelle oplossingen;
 • Is er voor u en is bereikbaar voor al uw vragen;
 • Houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen;
 • Heeft tijd en aandacht voor het letselschadeslachtoffer;
 • Houdt de ontwikkelingen in het vak bij en laat zich continue bijscholen;
 • Werkt in tegenstelling tot veel letselschade advocaten niet voor de aansprakelijke partij;

Betrouwbaar en persoonlijk

Drost Letselschade houdt zich aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van de De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette en correcte afwikkeling van uw letselschadeclaim. Bij ons verloopt de behandeling van uw zaak transparant en harmonieus. Bovendien zijn onze deskundigen lid van het NIVRE en/of het NIS en de NVRA. Drost Letselschade heeft daarnaast het keurmerk van De Letselschade Raad. Ook dat biedt zekerheid voor een goede afwikkeling van uw letselschadeclaim. Drost Letselschade: betrouwbaar, persoonlijk en met kennis van zaken!

Wilt u meer weten over letselschade?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een letselschadespecialist en een letselschade-advocaat?

Een letselschadespecialist is een expert in het behandelen van letselschadezaken. Letselschadespecialisten zorgen ervoor dat slachtoffers een optimale schadevergoeding voor hun letselschade krijgen. Dit doen ze door de veroorzaker van de schade aansprakelijk te stellen en de hoogte van de schadeposten te berekenen. Vervolgens wordt met de aansprakelijke partij (in de praktijk is dat meestal de verzekeraar van die partij) onderhandeld over de afwikkeling van de schade. Als partijen er onderling uit komen, en dat is vrijwel altijd het geval, dan wordt de schadevergoeding uitgekeerd aan het letselschadeslachtoffer.

Bij Drost Letselschade werken meerdere letselschade-experts. We noemen ze ook wel juristen. De meesten zijn NIVRE Register-Expert Personenschade; een titel waardoor u zeker weet dat ze professioneel en deskundig zijn, en de juiste opleiding hebben gevolgd.
Een letselschade-advocaat doet in grote lijnen hetzelfde als een letselschadespecialist. Een verschil is dat een letselschade-advocaat altijd mag procederen als een letselschadezaak voor de rechter komt. Juristen mogen alleen procederen bij de Kantonrechter. Komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag? Dan is de Kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de Rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Gelukkig komt het zelden voor dat procederen nodig is: de meeste letselschadezaken worden afgehandeld zonder dat een rechter eraan te pas komt. Voor de zeldzame keren dat procederen wél nodig is en er een advocaat ingeschakeld moet worden, werkt Drost Letselschade samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten.

Een ander verschil is dat een letselschade-specialist kosteloos voor u mag werken. Een advocaat mag dit niet; dat is zo in de wet geregeld. Een letselschade-advocaat zal dus altijd een vergoeding vragen voor de rechtshulp. Als het mogelijk is, worden deze kosten verhaald op de aansprakelijke partij, maar lukt dit niet, dan komen die kosten voor uw rekening en betaalt u het uurtarief van de letselschade-advocaat.
Een letselschade-advocaat mag ook werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit is een aan het resultaat gerelateerde beloningsafspraak. Bij dit principe betaalt het slachtoffer, als de zaak succesvol wordt geregeld, een vooraf overeengekomen percentage van zijn schade-uitkering als vergoeding aan zijn belangenbehartiger. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets.
Dat lijkt fair, maar het ligt wat ingewikkelder. Want bij succes moet er wél een deel van de schadevergoeding worden afgestaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van het totale schadebedrag. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Eigenlijk is de constructie van ‘no cure, no pay’ verboden door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten. Want bij erkenning van aansprakelijkheid hoeft u als slachtoffer helemaal niets te betalen aan een letselschadespecialist. In de wet is namelijk bepaald dat de kosten van de aan u verleende rechtsbijstand door de wederpartij (of de verzekeraar) betaald moeten worden. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en u betaalt daar bovenop nog een percentage van uw schade aan het bureau.

Als iemand anders aansprakelijk is voor uw schade en die persoon de aansprakelijkheid volledig erkent, betaalt u bij Drost Letselschade niets voor onze dienstverlening. Dat valt onder de zogenaamde ‘no win, no fee’-afspraken die wij bij zaken met een aansprakelijke wederpartij maken. U betaalt dan dus niets voor onze professionele begeleiding na een ongeval en heeft toch de grootste kans op succes. En onze kosten? Die worden door ons verhaald op de voor uw schade aansprakelijke partij.

Heb ik bij letselschade een letselschade advocaat nodig?

Nee, bij letselschade heeft u niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade-expert doet namelijk precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als uw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een expert alleen bij zaken met een geringer financieel belang. Gelukkig is procederen zelden nodig: meer dan 95% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden.

U doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat uw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij u helpen. En als blijkt dat uw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft uw zaak continu in onze handen en kunnen wij u volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor uw schade, dan is onze hulp aan u kosteloos.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade-expert inschakel?

Als u letselschade heeft opgelopen, dan kunt u vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat u een schoonmaker moet inhuren omdat u niet meer zelf uw huis kunt schoonmaken.

U lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder, want als u niet meer kunt werken, loopt u vaak ook inkomsten mis. Als u alle kosten bij elkaar optelt, kan uw schade groot zijn. Het is belangrijk dat u deze schade vergoed krijgt. Dat is het overigens ook, als uw schade minder groot is. Met een vergoeding van al uw schadeposten krijgt u geen financiële zorgen en kunt u alle rekeningen blijven betalen.

Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat uw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor u ook verstand van zaken moet hebben. Als u geen letselschade-expert inschakelt, is de kans groot dat u niet de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. U krijgt dan financiële zorgen en stress, en u kunt zich daarnaast minder goed richten op uw herstel.

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Uw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat u heeft gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop u wist dat u schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring. De toedracht van het ongeval en de aard van uw letsel zijn ook van belang. Er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag of uw schade wel het gevolg is van het ongeval. De experts van Drost Letselschade zoeken graag voor u uit of u recht heeft op een schadevergoeding. Neem gerust contact met ons op; wij leggen u graag uit wat wij voor u als slachtoffer kunnen betekenen.

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, maar er moet toch worden geprocedeerd, bijvoorbeeld omdat discussie blijft bestaan over de causaliteit of over bepaalde schadeposten, dan zal voor die gerechtelijke procedure mogelijk een letselschade advocaat moeten worden ingeschakeld (als het financiële belang boven een bepaald bedrag komt). Een groot deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. In hoeverre die kosten verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in uw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor uw rekening. Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat u vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis.

Sommige letselschade-advocaten werken op basis van het principe ‘no cure, no pay’. Dat betekent dat u een percentage van de schadevergoeding moet afstaan aan de advocaat, als deze uw zaak succesvol heeft afgerond. Is uw zaak niet succesvol geregeld, dan betaalt u uw advocaat niets.

Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, is het verstandig om hier goed over na te denken. Deze constructie is zelfs verboden door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten. Besef dat het vaak om een flink percentage gaat (soms wel 35%), dat u moet afstaan én de btw hierover. Uw schadevergoeding (waar u als slachtoffer écht recht op heeft) gaat dus niet volledig naar u. Dit vinden wij oneerlijk, vooral omdat de wet bepaalt dat de aansprakelijke partij de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en u betaalt daarnaast nog eens een percentage van uw schade aan het bureau.

Ik heb letsel. Waar vind ik de beste letselschade advocaat?

Heeft u letselschade opgelopen? Natuurlijk moet u werken aan uw herstel, maar daarnaast is het belangrijk om aan uw financiële situatie te denken. Waarschijnlijk maakt u de nodige kosten vanwege uw letselschade. Niet alleen medische kosten, maar ook parkeerkosten in verband met bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek, autokosten of kosten voor huishoudelijk hulp, omdat u vanwege het letsel niet meer in staat bent zelf uw huis schoon te houden.
Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een letselschade-specialist. Een specialist weet precies wat hij moet doen in uw situatie. Bij Drost Letselschade hebben we al meer dan 30 jaar ervaring en hebben we meer dan 20.000 letselschadeslachtoffers geholpen. Bij ons vindt u bijzonder ervaren en betrouwbare experts. Wij zorgen ervoor dat u een schadevergoeding krijgt voor uw letselschade, zodat u niet in de financiële problemen komt.
Waar nodig werken wij samen met professionele advocaten. Dit is belangrijk als een letselschadezaak onverhoopt toch voor de rechter moet komen. Deze kans is overigens klein: in meer dan 95% van alle letselschadezaken hoeft er niet geprocedeerd te worden.

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost Letselschade inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht ‘experts’ op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege de fatsoenlijke manier van werken. De meeste van onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van uw letselschadezaak. Tot slot, en daar zijn we best trots op, mag Drost Letselschade het Nationaal Keurmerk Letselschade voeren. Het keurmerk staat voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Bij Drost hechten we veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij u in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval.

Neem contact op

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800 2490300

 • Succespercentage van 98%
 • Persoonlijke en professionele hulp
 • Ruim 30 jaar ervaring