Slachtoffer van een kop staart botsing?

Een kop staart botsing is een aanrijding van achteren en wordt ook wel een achteropaanrijding genoemd. Als je van achteren wordt aangereden, kun je hier nare gevolgen aan overhouden. Een typische vorm van verwondingen bij kop staat botsingen, zijn rug-, schouder- en nekklachten. De bekende whiplash is hier een goed voorbeeld van. Omdat je van achteren wordt aangereden, krijgt de nek een zeer harde klap. Bij ernstige gevallen van whiplash kun je ernstig gehinderd worden in het dagelijks functioneren. Je hebt dan veel medische behandelingen nodig. Misschien moet ook jouw woning of auto wel aangepast worden. Of je loopt inkomen mis. Al deze schade is te claimen bij degene die jou van achteren aanreed.

Wie is verantwoordelijk bij een achteropaanrijding?

Niet voor niets wordt bij rijles al geleerd om afstand te houden ten opzichte van auto die voor je rijdt. Bij onverwachts remmen van een voorligger is het maar wat lastig om direct alert te reageren en tijdig te stoppen. Onvoldoende afstand is de meest voorkomende reden van een botsing kop staart. Als onvoldoende afstand de oorzaak is, dan is de achterliggende auto altijd verantwoordelijk en daar kun je een verzoek om compensatie voor jouw letselschade dan ook indienen. Ook als het glad is en het achterliggende voertuig glijdt door en raakt jou, blijft deze verantwoordelijk. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als je onterecht remt of afsnijdt.

Letselschade na een kop staart botsing claimen

Ervaar je lichamelijke of geestelijke schade doordat je slachtoffer bent van een kop staat botsing? Drost Letselschade heeft veel ervaring in zaken met kop staart botsingen. Wij weten hoe hinderlijk het is om langdurig de gevolgen van een ongeval te ondervinden. Drost Letselschade help je dan ook graag om jouw letselschade te berekenen en op de aansprakelijke partij te verhalen. Ondanks dat je misschien last blijft houden van de gevolgen, word je hier wel financieel voor gecompenseerd. Bij het vaststellen van jouw schade houden wij rekening met alle soorten van letselschade, waaronder ook de gevolgen die je ondervindt op de lange termijn.

Doe hier onze letselschade test!

Als u wilt weten of u recht heeft op een schadevergoeding

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.