Bent u het slachtoffer van een kop staart botsing?

Een kop staart botsing is een aanrijding van achteren. Iedere aanrijding is hinderlijk. Als u van achteren wordt aangereden, kunt u hier nare gevolgen aan overhouden. Een typische vorm van verwondingen bij kop staat botsingen, zijn rug-, schouder- en nekklachten. De bekende whiplash is hier een goed voorbeeld van. Omdat u van achteren wordt aangereden, krijgt uw nek een zeer harde klap. Bij ernstige gevallen van whiplash kunt u ernstig gehinderd worden in het dagelijks functioneren. U heeft dan veel medische behandelingen nodig. Misschien moet ook uw woning of auto wel aangepast worden. Of u loopt inkomen mis. Al deze schade is te claimen bij degene die u van achteren aanreed.

Wie is verantwoordelijk bij een botsing kop staart?

Niet voor niets wordt bij rijles al geleerd om afstand te houden ten opzichte van auto die voor u rijdt. Bij onverwachts remmen van een voorligger is het maar wat lastig om direct alert te reageren en tijdig te stoppen. Onvoldoende afstand is de meest voorkomende reden van een botsing kop staart. Als onvoldoende afstand de oorzaak is, dan is de achterliggende auto altijd verantwoordelijk en daar kunt u een verzoek om compensatie voor uw letselschade dan ook indienen. Ook als het glad is en het achterliggende voertuig glijdt door en raakt u, blijft deze verantwoordelijk. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als u onterecht remt of afsnijdt.

Letselschade bij kop staart botsingen claimen met hulp van Drost Letselschade

Ervaart u lichamelijke of geestelijke schade doordat u slachtoffer bent van een kop staat botsing? Drost Letselschade heeft veel ervaring in zaken met kop staart botsingen. Wij weten hoe hinderlijk het is om langdurig de gevolgen van een ongeval te ondervinden. Drost Letselschade helpt u dan ook graag om uw letselschade te berekenen en op de aansprakelijke partij te verhalen. Ondanks dat u misschien last blijft houden van de gevolgen, wordt u hier wel financieel voor gecompenseerd. Bij het vaststellen van uw schade houden wij rekening met alle soorten van letselschade, waaronder ook de gevolgen die u ondervindt op de lange termijn.