Heeft u recht op een schadeclaim na een verkeersongeluk?

Of u het recht heeft om een schadeclaim na een verkeersongeluk in de dienen bij een andere partij, is afhankelijk van diverse factoren. Zo is de wijze waarop u aan het verkeer deelnam belangrijk en uiteraard wie het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Bent u betrokken bij een verkeersongeval als fietser of voetganger? Op enkele uitzonderingen na, zal de bestuurder van een auto of ander motorvoertuig aansprakelijk zijn. Bent u als automobilist slachtoffer geworden van een ongeval? Dan zal uitgezocht moeten worden hoe het verkeersongeluk is ontstaan en wie hier verantwoordelijk voor is. Als blijkt dat u als automobilist niet schuldig bent, dan kunt u, net zoals u als de hiervoor genoemde voetganger of fietser, een schadevergoeding claimen bij de voor het ongeval verantwoordelijke partij.

Laat na een verkeersongeluk uw schadeclaim berekenen

Als duidelijk is dat een andere partij schuldig is aan het u overkomen verkeersongeluk, dan moet deze partij aansprakelijk worden gesteld. Het is belangrijk dat dit wel op tijd gebeurt, zodat uw vordering niet verjaart. In het recht zijn verjaringstermijnen belangrijk. Is een vordering eenmaal verjaard, dan kunt u geen rechtsvordering meer instellen. Dat het belangrijk is om de aansprakelijkstelling op de juiste wijze te laten plaatsvinden, is evident. Schakel hiervoor dan ook een expert van Drost Letselschade in.  Na de aansprakelijkstelling moet de schadeclaim berekend worden. Dit is lastiger dan u misschien denkt en ook daarvoor is de hulp van een expert eigenlijk onontbeerlijk. Bepaalde kosten zijn nog gemakkelijk te overzien, zoals schade aan persoonlijke eigendommen en kleding, medische kosten die niet onder uw zorgverzekering vallen en het eigen risico. De berekening van het verlies aan verdienvermogen is al een stuk lastiger. Maar u kunt ook immateriële schade in de schadeclaim opnemen. Dit is niet in geld uit te drukken schade. Een vergoeding voor pijn, verdriet of psychische schade. Laat na een verkeersongeluk uw schadeclaim berekenen door een letselschadespecialist. Dan weet u zeker dat bij de afwikkeling van uw schade geen schadeposten over het hoofd worden gezien.

letsel

Stap naar Drost Letselschade voor een schadeclaim na een verkeersongeluk

Drost Letselschade is u graag behulpzaam bij het berekenen van uw schadeclaim na een verkeersongeluk. Maar onze dienstverlening gaat verder. In veel gevallen heeft u te maken met de verzekeraar van de aansprakelijke partij en de onderhandelingen over de schade kunnen soms lastig zijn. De materie gaat uw kennis te boven, of u bent nog volop bezig met uw herstel en hebt eigenlijk helemaal geen tijd om bezig te houden met de afwikkeling van uw schade. Daarom zijn wij er voor u. Om uw belangen te behartigen. U kunt uw schadeclaim met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zorgen voor een optimale regeling van uw schade. En ondertussen kunt u aan uw herstel werken.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op