Kunt u een schadevergoeding na een aanrijding claimen?

Een verkeersongeval is altijd naar om mee te maken. Dit is natuurlijk helemaal het geval als u bij een aanrijding gewond raakt. U krijgt te maken met allerlei onvoorziene kosten, ook wel letselschade genoemd. Of u recht heeft op een schadevergoeding na een aanrijding, is afhankelijk van wie er schuldig is. Als u als fietser of voetganger door een motorvoertuig wordt aangereden, wordt u, uitzonderingen daargelaten, niet als schuldige gezien. De Nederlandse wet heeft dan bepaald dat u een zogenaamde zwakke verkeersdeelnemer bent en dat de bestuurder van de auto of ander motorvoertuig in beginsel aansprakelijk is. Bent u als bestuurder van een motorvoertuig slachtoffer van een ongeval, dan zal onderzoek moet uitwijzen wie de aansprakelijke partij is. Als een ander aansprakelijk is voor het u overkomen ongeval, doet u er goed aan Drost Letselschade in te schakelen voor de behandeling van uw letselschade. En dat kunt u doen zonder dat daaraan voor u als slachtoffer kosten verbonden zijn. In de wet is namelijk bepaald, dat de aansprakelijke partij niet alleen uw schade moet vergoeden, maar ook moet instaan voor de vergoeding van de door u gemaakte kosten van rechtsbijstand.

Hoeveel schadevergoeding na een aanrijding claimen?

U bent als zwakke verkeersdeelnemer of als automobilist slachtoffer van een ongeval? Als een ander aansprakelijk is, dan hebt u recht op vergoeding van uw letselschade. Al snel komt dan de vraag hoe hoog de schadevergoeding moet zijn. De hoogte van uw schadevergoeding is niet altijd gemakkelijk te berekenen. De materiële schade is nog enigszins te overzien. Dit betreft o.a. schade aan persoonlijke eigendommen, medische behandelingen die niet door uw zorgverzekering worden gedekt en gederfde inkomsten. Dit zijn dus bedragen die direct in geld zijn uit te drukken. Hoewel het verlies aan verdienvermogen ook lang niet altijd eenvoudig is vast te stellen. Maar een aanrijding kan ook psychische gevolgen hebben. U kunt te maken krijgen met allerlei gevoelens van verdriet, machteloosheid of gemist levensgenot. Het is daarom verstandig om voor een schadevergoeding na een aanrijding een letselschadespecialist in te schakelen, die voor u zowel de materiële, als de immateriële schade kan berekenen.

letsel

Drost Letselschade helpt u na een aanrijding de schadevergoeding te bepalen

Met ruim 30 jaar ervaring weet Drost Letselschade exact wat er komt kijken bij het berekenen van letselschade. Neemt u daarom zo snel mogelijk na de aanrijding contact met ons op voor de behandeling van uw schadezaak. Wij verzorgen de aansprakelijkstelling en de berekening van uw schade. Ook houden wij de verjaringstermijn voor u in de gaten, zodat uw vorderingsrechten niet verjaren. Als slachtoffer van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft u het volste recht om een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij te claimen. Maak van die mogelijkheid dan ook gebruik. U heeft de Nederlandse wet achter u en Drost Letselschade verzorgt voor u, zonder dat daaraan voor u kosten verbonden zijn, de afwikkeling van uw schade. Onze kosten verhalen wij op de voor uw letsel aansprakelijke partij.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op