Ben je op zoek naar een letselschade advocaat in Hengelo, omdat je letsel hebt opgelopen en de schade wilt verhalen? Het is vaak helemaal niet nodig om voor het verhalen van letselschade een advocaat in te schakelen. De experts van Drost Letselschade helpen je graag bij het verhalen van jouw schade. Wordt de aansprakelijkheid erkend? Dan verhalen we onze kosten op de aansprakelijke partij. Een advocaat is pas nodig als er geprocedeerd moet worden (en zelfs dan niet altijd). In letselschadezaken wordt echter zelden geprocedeerd. We raden je aan zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen na een ongeval. Want je wilt natuurlijk wel de best mogelijke schadevergoeding krijgen. Neem vrijblijvend contact met ons kantoor in Hengelo op voor meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Doe hier onze letselschade test!Als u wilt weten of u recht heeft op een schadevergoeding

Drost werkt samen met erkende letselschade advocaten, ook voor slachtoffers in Hengelo

In de meeste gevallen is het niet nodig om te procederen bij een letselschadezaak. Mocht er toch geprocedeerd moeten worden? Dan zorgt Drost dat de beste letselschade advocaat wordt ingeschakeld. Alle letselschadeadvocaten waarmee we samenwerken zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zij beschikken over uitgebreide expertise met betrekking tot rechtszaken op het gebied van letselschade. Maar, zoals gezegd, vaak is procederen helemaal niet nodig en kunnen onze letselschade juristen in Hengelo slachtoffers vrijwel altijd van begin tot eind volledig bijstaan. Hierdoor hoeven slachtoffers zich geen zorgen te maken over de voortgang van de zaak en kunnen ze zich volledig richten op hun herstel. Dankzij onze jarenlange ervaring in het verlenen van bijstand aan slachtoffers van letselschade kunnen wij ook jou optimaal bijstaan. Wij snappen dat het verhalen van schade een ingrijpende en emotionele ervaring kan zijn. Daarom nemen wij de tijd om jouw zaak persoonlijk met je door te nemen en jou te begeleiden bij elke stap van het proces. Onze letselschade juristen doen er alles aan om ook voor jou het best mogelijke resultaat te bereiken.

Letselschade vergoeding in Hengelo

Ben je slachtoffer van een ongeval? Slachtoffers met letsel als gevolg bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval kunnen meestal aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschade vergoeding kan bestaan uit verschillende soorten schadeposten. Voorbeelden zijn een vergoeding voor het verlies aan inkomen, een vergoeding voor medische kosten, smartengeld en een vergoeding voor extra zorgkosten. Het bedrag van de vergoeding hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan de ernst van het letsel, de duur van het herstelproces en de inkomenssituatie van het slachtoffer. Een letselschade specialist van Drost Letselschade verzorgt voor het slachtoffer het opstellen en indienen van de aansprakelijkheidsclaim. Ook onderhandelt hij/zij met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding. Een letselschade jurist van Drost helpt ook bij het bewijzen van de aanspraak op vergoeding en zorgt voor inschakeling van een medisch adviseur voor de juiste medische advisering (die nodig is bij de behandeling van de letselschadezaak).

Woon jij in Hengelo en ben je op zoek naar een optimale schadevergoeding voor de gevolgen van jouw letsel? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de letselschade-experts van Drost Letselschade.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een letselschadespecialist en een letselschade-advocaat?

Een letselschadespecialist is een expert in het behandelen van letselschadezaken. Letselschadespecialisten zorgen ervoor dat slachtoffers een optimale schadevergoeding voor hun letselschade krijgen. Dit doen ze door de veroorzaker van de schade aansprakelijk te stellen en de hoogte van de schadeposten te berekenen. Vervolgens wordt met de aansprakelijke partij (in de praktijk is dat meestal de verzekeraar van die partij) onderhandeld over de afwikkeling van de schade. Als partijen er onderling uitkomen, en dat is vrijwel altijd het geval, dan wordt de schadevergoeding uitgekeerd aan het letselschadeslachtoffer.

Bij Drost Letselschade werken meerdere letselschade-experts. We noemen ze ook wel juristen. De meesten zijn NIVRE Register-Expert Personenschade; een titel waardoor je zeker weet dat ze professioneel en deskundig zijn, en de juiste opleiding hebben gevolgd.

Een letselschade-advocaat doet in grote lijnen hetzelfde als een letselschadespecialist. Een verschil is dat een letselschade-advocaat altijd mag procederen als een letselschadezaak voor de rechter komt. Juristen mogen alleen procederen bij de kantonrechter. Komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag? Dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Gelukkig komt het zelden voor dat procederen nodig is: de meeste letselschadezaken worden afgehandeld zonder dat een rechter eraan te pas komt. Voor de zeldzame keren dat procederen wél nodig is en er een advocaat ingeschakeld moet worden, werkt Drost Letselschade samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten.

Een ander verschil is dat een letselschade-specialist kosteloos voor je mag werken. Een advocaat mag dit niet; dat is zo in de wet geregeld. Een letselschade-advocaat zal dus altijd een vergoeding vragen voor de rechtshulp. Als het mogelijk is, worden deze kosten verhaald op de aansprakelijke partij, maar lukt dit niet, dan komen die kosten voor jouw rekening en betaal je het uurtarief van de letselschade-advocaat.

Een letselschade-advocaat mag ook werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit is een aan het resultaat gerelateerde beloningsafspraak. Bij dit principe betaalt het slachtoffer, als de zaak succesvol wordt geregeld, een vooraf overeengekomen percentage van zijn schade-uitkering als vergoeding aan zijn belangenbehartiger. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets.

Dat lijkt fair, maar het ligt wat ingewikkelder. Want bij succes moet er wél een deel van de schadevergoeding worden afgestaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van het totale schadebedrag. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Eigenlijk is de constructie van ‘no cure, no pay’ verboden door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten. Want bij erkenning van aansprakelijkheid hoef je als slachtoffer helemaal niets te betalen aan een letselschadespecialist. In de wet is namelijk bepaald dat de kosten van de aan jou verleende rechtsbijstand door de wederpartij (of de verzekeraar) betaald moeten worden. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daar bovenop nog een percentage van de aan jou uitgekeerde schadevergoeding aan het bureau.

Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw schade en die persoon de aansprakelijkheid volledig erkent, betaal je bij Drost Letselschade niets voor onze dienstverlening. Onze kosten worden dan namelijk door ons verhaald op de voor jouw schade aansprakelijke partij.

Heb ik bij letselschade een letselschade advocaat nodig?

Nee, bij letselschade heb je niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade-expert doet namelijk -zolang er niet wordt geprocedeerd- precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als jouw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een expert alleen bij zaken met een geringer financieel belang. 

Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden.

Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat jouw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij jou helpen. En als blijkt dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft jouw zaak continu in onze handen en kunnen wij jou volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, maar er moet toch worden geprocedeerd (bijvoorbeeld omdat discussie blijft bestaan over de causaliteit of over bepaalde schadeposten), dan zal voor die gerechtelijke procedure mogelijk een letselschade advocaat moeten worden ingeschakeld (als het financiële belang boven een bepaald bedrag komt). 

Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. In hoeverre die kosten verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening. 

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis.

Ik heb letsel. Waar vind ik de beste letselschade advocaat in Hengelo?

Heb je letselschade opgelopen? Natuurlijk moet je werken aan je herstel, maar daarnaast is het belangrijk om aan jouw financiële situatie te denken. Waarschijnlijk maak je de nodige kosten vanwege jouw letselschade. Niet alleen medische kosten, maar ook parkeerkosten in verband met bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek, autokosten of kosten voor huishoudelijk hulp, omdat je vanwege het letsel niet meer in staat bent zelf het huis schoon te houden.

Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een letselschadespecialist. Een specialist weet precies wat hij/zij moet doen in jouw situatie. Bij Drost Letselschade hebben we al meer dan 30 jaar ervaring en hebben we meer dan 20.000 letselschadeslachtoffers geholpen in heel Nederland. Bij ons vind je bijzonder ervaren en betrouwbare experts. Wij zorgen ervoor dat je een schadevergoeding krijgt voor jouw letselschade, zodat je niet in de financiële problemen komt. 

Waar nodig werken wij samen met professionele advocaten. Dit is belangrijk als een letselschadezaak onverhoopt toch voor de rechter moet komen. Deze kans is overigens klein: in 97% van alle letselschadezaken hoeft er namelijk helemaal niet geprocedeerd te worden.

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost Letselschade in Hengelo inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht ‘experts’ op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege de fatsoenlijke manier van werken. De meeste van onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. 

Tot slot, en daar zijn we best trots op, mag Drost Letselschade het Nationaal Keurmerk Letselschade voeren. Het keurmerk staat voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Bij Drost hechten we veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij jou in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden? Of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.