Moet u akkoord gaan met een afkoopsom bij letselschade?

Als u te maken heeft met letselschade door bijvoorbeeld een ongeluk, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Dit is erg vervelend. En dat is het helemaal als een ander voor het ongeval verantwoordelijk is. Gelukkig heeft u de Nederlandse wet achter u staan. De wet zegt namelijk dat u uw letselschade op de aansprakelijke partij mag verhalen. Daarvoor is wel nodig dat deze partij op de juiste manier aansprakelijk is gesteld. De aansprakelijke partij is vaak verzekerd voor letselschade. Dan kan het zijn dat deze verzekeraar u een afkoopsom bij letselschade aanbiedt. Moet u hiermee akkoord gaan? Leg deze vraag altijd voor aan een ervaren en betrouwbare letselschadespecialist.

Zoek juridische hulp bij letselschade en als een afkoopsom wordt aangeboden

Zoek zeker juridische hulp als u bij letselschade een afkoopsom wordt aangeboden. Een afkoopsom wordt meestal aangeboden door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit doen zij lang niet altkijd om u tegemoet te komen. Vaak heeft de verzekeraar er ook belang bij om een zaak snel af te wikkelen. Overigens kan het aanbod van de verzekeraar best inhouden dat u een goede afkoopsom wordt geboden. Om dat te kunnen vaststellen, is juridische hulp echter wel gewenst. Als leek ziet u wellicht zaken over het hoofd, zoals de gevolgen van uw letselschade op de lange termijn. Een letselschadespecialist kan uw casus voorleggen aan een medisch specialist met de vraag, of en in hoeverre u in de toekomst nog last gaat krijgen van klachten. Ook op vergoeding van toekomstige schadeposten hebt u namelijk recht. Dergelijke posten zijn echter meestal niet opgenomen in een aangeboden afkoopsom. En als uw zaak eenmaal definitief is afgewikkeld met de betaling van een afkoopsom, kunt u later niet alsnog aanspraak maken op niet vergoede schadeposten.

letsel

Bepaal met Drost Letselschade een eventuele afkoopsom voor letselschade

De ervaring die Drost Letselschade heeft met afkoopsommen, is dat een afkoopsom dikwijls te snel aanvaard wordt. Zeker als een slachtoffer zich niet heeft laten bijstaan door een deskundige. Een afkoopsom op korte termijn kan goed uitkomen, maar op de lange termijn lijdt u schade. Als u in de toekomst alsnog klachten krijgt als gevolg van uw letselschade, is dit na het treffen van een definitieve regeling niet meer te claimen bij de aansprakelijke partij. Bepaal daarom altijd samen met onze specialisten of de aangeboden afkoopsom voor letselschade redelijk is. Het kan zijn dat u er verstandiger aan doet de afkoopsom af te wijzen en te gaan voor een schadevergoeding waarbij de  toekomstige letselschade nauwgezet in kaart is gebracht.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op