Uw polisdekking rechtsbijstand behouden bij een andere letselschadespecialist

U bent buiten uw schuld om slachtoffer geworden van een ongeval of een ander soort incident? En een ander is daarvoor aansprakelijk? U heeft volgens de Nederlandse wetgeving dan het recht om uw letselschade te vorderen bij de aansprakelijke tegenpartij. Maar dit kan een lang en zwaar traject zijn, waarbij specialistische kennis noodzakelijk is. Misschien heeft u wel een rechtsbijstandverzekering. Als u de zaak via de rechtsbijstandverzekering wilt laten lopen, dan kan het zijn dat de onafhankelijkheid van uw juridisch adviseur van deze verzekeraar in het gedrang komt. Als u twijfelt over de onafhankelijkheid, dan mag u ook een andere letselschadespecialist kiezen. In principe zonder dat u hierbij de polisdekking van de rechtsbijstand verzekering verliest. Of die mogelijkheid er is, moet blijken uit de polisvoorwaarden. Drost Letselschade adviseert u graag.

Pas op met tekortkomingen polisdekking rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering kan handig zijn, maar ook een risico. Daarvan kan  in bijvoorbeeld letselschadezaken sprake zijn. Als slachtoffer van letselschade heeft u behoefte aan een onafhankelijk juridisch adviseur. Maar omdat veel rechtsbijstandverzekeringen bij grote verzekeraars afgesloten worden, is er een kans dat de aansprakelijke partij ook bij die zelfde verzekeraar is verzekerd. Een Europese richtlijn stelt, dat u een gekwalificeerd persoon van uw eigen keuze mag kiezen om u te vertegenwoordigen en zonder dat u de polisdekking verliest. Past u daarom op voor tekortkomingen bij de polisdekking rechtsbijstand, als uw verzekeraar hier niet mee akkoord gaat. Wilt u weten of u met behoud van polisdekking toch Drost Letselschade kunt inschakelen voor de afwikkeling van uw letselschade? Neem dan vrijblijvend en zonder kosten contact met ons op voor advies. Overigens is een beroep op uw rechtsbijstandverzekering bij letselschade, waarvoor een ander aansprakelijk is, helemaal niet nodig. Bij aansprakelijkheid is immers de aansprakelijke partij verplicht (ook) de kosten van uw belangenbehartiging in verband met uw letselschade te vergoeden. Dus zowel  bij uw rechtsbijstandverzekeraar, als bij Drost wordt u bij aansprakelijkheid niet geconfronteerd met kosten voor belangenbehartiging. Een beroep op de door u afgesloten rechtsbijstandverzekering zou handig kunnen zijn als de aansprakelijkheid wordt betwist en het er niet naar uit ziet dat dit dispuut eenvoudig beslecht kan worden.

letsel

Geen polisdekking tekortkomingen bij een rechtsbijstand met Drost Letselschade

Kiest u voor Drost Letselschade als uw belangenbehartiger, dan heeft u niet van doen met polisdekking tekortkomingen bij een rechtsbijstand. Ondanks dat u voor ons kiest, behoudt u in beginsel volgens de Europese richtlijn uw polisdekking van uw rechtsbijstandverzekering. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn voor u als slachtoffer aan onze dienstverlening ook geen kosten verbonden. Op grond van de wet hebt u namelijk recht op een vergoeding door de aansprakelijke partij van uw juridische kosten, die u in verband met uw letselschade hebt gemaakt.  Wij declareren onze dienstverlening dan ook bij de aansprakelijke partij, zodat u bij aansprakelijkheid per saldo voor onze dienstverlening niets hoeft te betalen. Dit werkt wel wat anders bij uw rechtsbijstandverzekering, waar u gewoon premie moet blijven doorbetalen.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op