Een auto ongeluk kan grote gevolgen hebben

Wanneer u met de auto deelneemt aan het verkeer, is er altijd kans op een auto ongeluk. Natuurlijk hoeven dit geen ernstige ongevallen te zijn. In de meeste gevallen, vooral bij stadsongevallen gaat het vaak om blikschade en komt u er ongedeerd vanaf. Maar een auto ongeval kan ook heel anders aflopen. Bij een zware aanrijding tussen auto’s kunt u gewond raken. Afhankelijk van de ernst van het ongeval kan dit gaan om lichte verwondingen, maar ook zware verwondingen zijn niet uit te sluiten. Wanneer u letsel oploopt tijdens een auto ongeluk, dan kunnen de gevolgen groot zijn. U bent mogelijk langdurig uit de running en er gaat mogelijk een lange periode van herstel en revalidatie van start. Is een ander aansprakelijk voor het u overkomen ongeval? Dan kunt u gelukkig door u opgelopen letselschade op deze aansprakelijke partij verhalen.

Wanneer is een auto ongeval met letsel te claimen bij de tegenpartij?

Of u recht heeft om een vergoeding voor uw letselschade bij de tegenpartij te claimen, is vooral afhankelijk van de aard van het ongeval. Bent u als automobilist in aanrijding gekomen met een andere auto, dan wordt onderzocht wie het ongeval heeft veroorzaakt. Bent u niet schuldig, maar heeft u wel letselschade? Dan is die schade in principe te verhalen op de partij die schuldig is aan het ongeval. Voordat u daadwerkelijk uw letselschade uitbetaald krijgt, gaat er een heel proces vooraf. De tegenpartij moet aansprakelijk gesteld worden en moet de aansprakelijkheid ook erkennen. Dan volgt vervolgens de onderhandeling over de hoogte van de letselschade. Hiertoe bent u met letsel na een auto ongeval letsel misschien niet toe in staat. Het is zeer aan te raden om u voor de afhandeling van uw letselschadeclaim te laten bijstaan door letselschadespecialist Drost Letselschade. Die weet als geen ander waar u recht op heeft!

Drost Letselschade helpt u na letsel na auto ongeluk

Het is van belang om nooit te lang te wachten met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij voor uw letselschade na een ongeval. In de meeste gevallen kan dit tot vijf jaar na het ongeval. Actie richting de verzekeraar moet overigens binnen drie jaar na het ongeval worden genomen. Het is overigens ook niet verstandig om lang te wachten, want een snelle afwikkeling is in ieders belang. Kunt u aannemelijk maken dat u als slachtoffer met letsel na auto ongeluk recht heeft op een schadevergoeding? Is, met andere woorden, een ander verantwoordelijk (en aansprakelijk) voor het u overkomen ongeval? Laat u dan voor de afwikkeling van uw schade bijstaan door een expert van Drost Letselschade. Deze kan u exact vertellen wat u kunt claimen en zal tijdens de behandeling van uw dossier uw woordvoerder zijn. Zo kunt u alle tijd besteden aan uw herstel.